Artikel top billede

Taiwanfirma: Vi ejer navnet iPad

Det taiwanesiske firma Proview hævder at Apple har stjålet navnet iPad og forlanger nu erstatning.

Ipad-navnet tilhører slet ikke Apple, lyder det fra den taiwanesiske display-producent Proview International, der for næsten ti år siden solgte en tavlecomputer under betegnelsen I-Pad. Proview mener derfor, at man har retten til navnet iPad, og selskabet har nu tænkt sig at sagsøge Apple med krav om erstatning. Det fortæller bestyrelsesformand Yang Rongshan til britiske Financial Times.

Proview har angiveligt registreret varemærket I-Pad i EU, Mexiko og en lang række asiatiske lande i perioden fra 2000 til 2004. Det er altså længe før, at Apple præsenterede sin iPad den 27. januar i år.

Sagen er dog ikke så simpel. Tilbage i 2006 solgte Proview retten til det ”globale varemærke” I-Pad til et amerikansk selskab kaldet IP Application Development for små 350.000 kr. Dette selskab har øjensynligt solgt rettighederne videre til Apple.

Men Proview hævder, at varemærker for det kinesiske marked ikke er inkluderet i denne aftale, og selskabet mener derfor at man blokere salget af iPad i Kina og måske andre lande i Asien.

IP Application Development og Apple har dog allerede sagsøgt Proview i Hong Kong og fået retten til at udstede et midlertidigt forbud mod, at Proview må videresælge I-Pad navnet.

En gruppe af kinesiske banker har allerede overtaget aktiver og varemærker i Proviews kinesiske datterselskab, som gik i betalingsstandsning tidligere i år med en gæld på adskillige milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere