Artikel top billede

AV Distribution ofrer profit for at bevare job

Trods faldende omsætning har den Herning-baserede distributør og pc-bygger valgt at fastholde antallet af medarbejdere. Det smitter af på bundlinjen.

Direktør-brødrene Evald og Jens Christian Nørtoft tror så meget på fremtiden, at de trods økonomisk krise og faldende omsætning har valgt at holde fast på deres 12 fastansatte medarbejdere i pc-byggeren AV distribution. Prisen for den satsning har været et dræn i det seneste årsresultat, som med et overskud på 284.000 kroner før skat ligger en god million kroner under niveauet fra i fjor.

»Det, der kommer til udtryk i regnskabet, er, at vi har valgt ikke at fyre folk, selvom vi har mistet de øverste cirka ti procent af vores omsætning. Ser man på den rene drift, så er den, som den skal være, mens lønomkostningerne er højere, end hvis vi skulle have tilpasset os til markedet. Men i stedet har vi satset på fremtiden,« siger direktør Jens Christian Nørtoft.

AV Distribution er sammen med kollegerne i eksempelvis Inter-Data og DCS en af de få danske pc-byggere, som det er lykkedes at holde ved, hvilket Jens Christian Nørtoft blandt andet forklarer med en forretningsmodel, hvor salget foregår 100 procent gennem forhandlere. Så trods den aktuelle tilbagegang finder man da også fortsat nye og gode kunder, fortæller han.

»Som det ser ud pt, ser 2011 fornuftigt ud medsorte tal. Vi har nogle satsninger på vej med import af kabler og tilbehør. Vi vurderer, at der er et hul, hvor mange af vores kunder mangler en leverandør, og så har vi taget bolden op, siger Jens Christian Nørtoft.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere