Apple får bundkarakter hos norske forhandlere

På fire ud af 11 områder er Apple den værste producent set med norske forhandlerøjne, der bedømmer producenten til at ligge under alle andre i både forhandlersupport og evnen til at levere.

Norske forhandlere vender tommelen nedad for Apple som samarbejdspartner i en undersøgelse blandt CRN’s norske modstykke, forhandlerbladet Itbransjen. I en spørgerundersøgelse bedømmer de norske forhandlere Apple til at være den værste producent på de vigtigste måleområder set med forhandlerøjne og bundskraber på i alt fire ud af 11 områder. Det får Itbransjen til at erklære Apple for ”kanalens mindst forhandlervenlige producent”.

Også i Danmark lider Apple under et dårligt forhandleromdømme. I CRN’s imageundersøgelse blev Apple sidste år placeret på en 28. plads. Et lille ryk opad i forhandlernes anseelse, hvor de året før havde været på en 30. plads. Stadig ligger Apple dog i den tunge ende af skalaen.

Når de danske forhandlerne trods alt vælger at sælge Apples produkter, er det, fordi de er så nemme at sælge, vurder direktør for B2B-forhandleren IC Gruppen i Brøndby, der i efteråret 2009 blev Applepartner.

»Apples produkter sælger sig selv mere end en traditionel pc. Selvom avancen er forsvindende er det ikke afgørende, at vi kun tjener en, to eller tre procent på det, vi leverer, for vi lever af konsulentydelserne,« siger Henrik Stig.

Kritiske norske forhandlere
Den mest sviende bedømmelse gav de norske forhandlere på området service og support, der vurderede at netop dette område var det vigtigste område at være dygtig til, når det gjaldt om at være en god samarbejdspartner. Her bedømte forhandlerne Apple til at være den værste, mens IBM var den bedste leverandør. På det næstvigtigste område, leveringssikkerhed og –præcision, var Apple igen værst hvor forhandlerne mente, at Apples evner til at levere Iphones hurtigt eller blot til aftalt tid, er dårligere end på noget område, som Itbransjen spurgte om. Her klarede Adobe sig bedst af alle producenter.

På endnu to områder, klarer Apple i Norge sig så dårligt, at de er henvist til sidstepladsen. Når det gælder muligheden for at tjene penge på produkterne, må Apple igen se sig på en bundplacering i bedømmelsen, hvor Lexmark er den, der leverer et produkt, forhandlerne bedst kan tjene penge på at sælge. Ligesådan mener de norske Iphoneforhandlerne, at Apples udvalg af produkter er det smalleste i forhold til andre mobilproducenter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere