Kjærulff: Ingen danske forhandlere berørt af konkurs

Forhandlere kan trygt købe set top-bokse forud for digitaliseringen af det danske tv-net, lover Karsten Kjærulff.

Konkursen hos producenten af set top-bokse, Kjærulff 1 i Odense vil ikke ramme de danske forhandlere. Det fortæller ejer og direktør Karsten Kjærulff, efter at han har ladet det danske datterselskab gå konkurs.

»Nu tager vi en forhandling med vores kunder, for der skal være en stabil leverance til det danske marked. Der er ikke nogen danske forhandlere, der kommer i klemme,« siger Karsten Kjærulff på spørgsmålet om danske forhandlere kommer til at hænge hænge på garantiforpligtelserne.

Konkursen kommer efter voldsomme problemer med selskabets koreanske underleverandør, Topfield, der ifølge Karsten Kjærulff hverken ville stå ved reparationen af defekte enheder solgt til det finske marked i 2007 eller forsyne Kjærulff 1 med de nødvendige varer. Efter samarbejdet mellem de to virksomheder blev surt, gik Topfield selv ind på det finske marked og det pressede Kjærulff 1 yderligere.

»Man skal passe meget på koreanske virksomheder, for den første dag markedet ændrer sig, er de ikke til at have med at gøre men laver alle mulige tricks,« siger han.

Han forklarer, at konkursen i det finske selskab skete for »at komme ud af serviceforpligtelserne i Finland« og at det danske Kjærulff-selskab blev trukket med ned, fordi det var leverandør til det finske selskab.

Han vil ikke oplyse, hvor meget han taber på konkursen, men fortæller, at det berører ham dybt, at kreditorerne ikke har fået deres penge. Han glæder sig dog over at kunne fortsætte virksomheden i et nyt selskab og holde på arbejdspladserne.

»Fremadrettet har vi har et bæredygtigt setup,« siger han.

Karsten Kjærulff understreger, at de set top-bokse, der bliver leveret i forbindelse med overgangen til digitalt tv-signal i Danmark 31. oktober ikke vil have samme problemer som boksene, der blev solgt på det finske marked.

Efter det fejlslagne samarbejde med den koreanske underleverandør har Karsten Kjærulff valgt i stedet at satse på europæiske underleverandører.

»Vi bruger bedre materialer og servicemæssigt er de danske produkter meget nemmere at arbejde med,« siger Karsten Kjærulff.


 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere