DCS scorer gigantoverskud

Århus-distributør fik overskud på 17 millioner kroner før skat mens finanskrisen rasede.

Finanskrisen har været en særdeles lukrativ forretning for DCS i Århus. Mens en lang række mindre distributører har lidt under stramme kreditter og konkursramte forhandlere, har Århus-distributøren haft et rekordår. I de 12 måneder frem til slutningen af juni 2009, har DCS fået et overskud på 16,8 millioner kroner før skat.

»Vi har det bedst i krisetider,« fortæller Jørgen Pedersen, der er administrerende direktør og ejer af DCS.

Omsætningen er ikke oplyst i regnskabet, men Jørgen Pedersen fortæller, at han i kalenderåret 2009 solgte for 390 millioner kroner. Dermed er det en særdeles god forretning af være DCS. Mens distributør som Actebis kun kan sende en halv krone for hver 100 kroner solgte varer, kan Jørgen Pedersen glæde sig over et overskud der er på op imod fire procent af omsætningen.Jørgen Pedersen understreger, at det gode resultat i DCS skyldes godt købmandskab for handel med it-produkter.

»DCS er kun et salgsselskab,« bedyrer han.

Resten af regnskabet er også rosenrødt. Egenkapitalen er på 23 millioner kroner, og det får DCS egenkapital til at være 50 procent af den samlede regnskabsbalance.

»Vi er usædvanligt godt polstret,« fastslår Jørgen Pedersen.

Højdespringer
DCS fik i CRNs Imageundersøgelse i december særdeles gode karakterer fra forhandlerne, der satte pris på distributørens gode priser og fine rådgivning. Samlet røg DCS op på en sjetteplads i imageundersøgelsen. De forhandlere, som efterfølgende CRN interviewede fortalte om en distributør, der havde varer, der gav god avance i butikkerne og som kunne give gode råd om hvordan man skulle behandle kundeklager.

Det fik Jørgen Pedersen til at forklare sin succes i CRN’s Imagetillæg:

»Vi har ekstremt fokus på at finde interessante varer vi kan sætte i vores butik. Mens Actebis er som Bilka med masser af varer, er vi Netto, der har et fornuftigt sortiment, hvor vi er konkurrencedygtige på prisen,« sagde han dengang til CRN.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere