Artikel top billede

Apples Ipad-succes ryster industrien

Salgstal viser, at Ipad pløjer banen for Apple på pc-markedet. Apple har indtil nu solgt 40 millioner Ipads i 2011.

Med godt 52 millioner enheder sendt afsted fra fabrikkerne har Apple lagt sig klart i spidsen i 2011, hvad angår antal enheder, der er blevet sendt på markedet i kategorien notebooks og tavlecomputere.

HP er med 37 millioner enheder en sikker nummer to.

Tallene stammer fra det taiwanesiske branchemedie Digitimes.
Senior analytiker Joanne Chien fra Digitimes research påpeger, at Apples succes, sammen med krisen i verdensøkonomien har rystet branchen og fået stor indflydelse på konkurrenternes måde at organisere deres forretning.

»Efter at være blevet seriøst ramt af Apple er hele restruktureringen indenfor forsyningskæden i pc-kanalen blevet speeded op, sådan at man er skiftet fra kun at have fokus på hardware til også at se på software og fra at have lavet produktdesigns til også at fokusere på fremtidige services. Som et resultat bliver andre spillere bedre til at bløde effekten af Apples succes op efterhånden, som de indfører flere åbne systemelementer ind i deres forretningsmodeller,« udtaler Joanne Chien til Digtimes.

Hu peger på, at et af de steder, hvor de andre pc-producenter er blevet ramt, er på de notebook-modeller,  som producenterne primært forsøgte at sælge , som internet-maskiner. Dette marked er blevet torpederet af Ipad.

Chien mener, at effekten af Apples hårde slag betyder, at de traditionelle Wintel-spillere på markedet nu i stigende grad bliver tvunget i armene på hinanden for sammen at udvikle forretningsmodeller, der kan modstå og svare igen på Apples succes.

Inden Apple kom med IPad, var selskabet en mindre spiller på pc-markedet. Men Digtimes' tal viser at især IPad, har ændret spillets regler.

Som grafen nedenunder viser, er det alene Apples tavlecomputer, Ipad, der gør, at selskabet bliver den største leverandør af enheder. Grafen viser også, at de andre spillere endnu ikke har et modtræk mod ipad, og nærmest er blæst af banen på tavlecomputer-markedet.




IT-JOB

NOVAX A/S

Sales Director

Optum Computational Engineering ApS

SW developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere