Artikel top billede

Så lander de lækre ultrabooks

Macbook Air får kamp til stregen

(Opdateret) De første computere bygget på Intels Ultrabook koncept er så småt klar på markedet.

De skal først og fremmest konkurrere med Apples Macbook Air, som med sit 17 mm tykke unibody-design har sat nye standarder på notebookmarkedet.

Asus Zenbook er mellem 3 og 17 mm tyk, og kabinettet er helt i aluminium, og Asus holder sig ikke tilbage på designfronten: Metallet har fået en særlig poleret og sølvglinsende finish. Kabinettet er samlet med en ny teknik, der er inspireret af håndbyggede luksus-ure, hedder det i pressemeddelelsen.

Samleteknikken betyder ifølge samme pressemeddelelse, at antallet af skruer kunne reduceres med 12 procent, og at vægten holdes nede.

Afhængigt af størrelsen vejer de mellem 1,1 og 1,3 kg. Zenbooks fås med 13,3 og 11,6 tommer skærme og lavvolts Corei5 og i7 processorer til henholdsvis 8.500 og 7.500 danske kroner inkl. moms.

Maskinerne har mange interessante detaljer, for eksempel B&Os ICEPower lydteknologi. De kan forudbestilles fra den 17.oktober, men præcist hvornår de leveres, meddeler firmaet ikke.

OPDATERING: Første indtryk er ifølge et britiske it-site, at Zenbook leverer varen næsten hele vejen igennem - selv lyden imponerer. Se TechRadars hands on

Acer var lidt tidligere ude med annonceringen af sin ultraboook, der er døbt Aspire S3. Den fås med samme Core i5 og i7 processorer som Ulrabook-konceptet foreskriver, og næsten samme tykkelse som Asus og Macbook Air: mellem 13,1 og 17,5 mm.

Hos Acer er salgsbudskabet, at Ultrabook-maskinen kombinerer det bedste ved en tablet pc og en smartphone. Aspire S3 kan ifølge Acer vækkes til live fra sleep-mode på 1,5 sekund, og fra "deep sleep" på 6 sekunder. I den tilstand kan batteriet holde strøm i "op til" 50 dage, hævder Acer.

Med en traditionel harddisk på 320 Gb koster Acers ultrabook 6.500 kroner, mens prisen sniger sig op på 9000 kroner for udgaven med en 240 GB stor SSD-disk, når de kommer til salg i Danmark engang i midten af næste måned.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere