Artikel top billede

Sådan tjener du kassen på din YouTube-video

En populær YouTube-video kan være mange hundrede tusinde kroner værd. Kan du mon også tjene kassen på YouTube?

Med lidt kreativitet, held og et videokamera kan du tjene penge på YouTube.

Og ifølge en artikel i New York Times kan der være flere hundrede tusinde kroner at hente på bare en enkelt populær video.

Det skyldes ikke bare, at du med en populær video kan skabe masser af positiv opmærksom om din virksomhed. Det skyldes i også, at du kan hente en kontant gevinst i form af store annonceindtægter.

Men det kræver, at du laver en video, der kan gå viralt, som det hedder, når et fænomen spreder sig med lysets hast over internettet.

Det skete blandt andet da VisitDanmark skabte international opmærksomhed om sin video med en dansk mor, der på internettet eftersøgte faren til sit barn.

Selv om VisitDenmark hurtigt valgte at trække videoen tilbage, efter at den blev mødt af kritik for sin fremstilling af danske kvinder, nåede den i løbet af få dage at indkassere hundredetusindvis af visninger på YouTube.

Og selv om du ikke har de samme midler til rådighed som en stor turistorganisation, kan du også skabe dit eget YouTube-hit.

Behøver ikke være dyr

Videoen behøver ikke være stort opsat med tilknyttet instruktør og kæmpe budget.

Mange YouTube-videoer skildrer som bekendt sjove dagligdags situationer. Og det er populært.  Især hvis videoen indeholder små børn eller dyr, der laver sjove ting.

I New York Times anbefaler Kevin Alloca, der er chef for YouTube Trends, at du er grundig med at finde et godt navn og en god beskrivelse, når du uploader den på YouTube.

Det gør det lettere folk at finde videoen på søgemaskiner, og han forklarer, at i den sammenhæng er "Surprised kitty" (overrasket kattekilling), som en populær video hedder, et betydeligt bedre navn, end hvis du blot skriver "Video af vores kat Tigger".

Derudover gør du klogt i at gøre det muligt for folk at  indlejre (embedde) videoen på deres hjemmeside. 

Det vil sige, at du slår en funktion til på YouTube, der gør det muligt for folk at afspille videoen direkte på deres hjemmeside i stedet for, at de skal klikke på et link for at kunne se den på YouTube.

Så meget kan du tjene

Men det bedste, der kan ske for din videos popularitet er, hvis du kan få den omtalt på en af de store netaviser, eller hvis videoen bliver vist på tv.

På samme måde kan det også skabe stor opmærksomhed, hvis en kendis linker til den på sin blog, Twitter-profil eller på Facebook. Derfor bør du også selv dele den flittigt på sociale netværk-sider, så det kan tiltrække opmærksomhed den vej.

Sådan tjener du penge på videoen

Begynder din video at få mange visninger, vil der typisk ske det, at du får en e-mail fra YouTube, hvor du bliver tilbudt at blive en del af YouTubes partnerprogram.

Det indebærer, at YouTube får lov til at vise annoncer ved siden af din video, mod at du får del i op til halvdelen af annonceindtægterne.

Eksempelvis har faren til den populære YouTube-video David after Dentist tjent mere end 100.000 dollar (omkring 530.000 kroner) på videoklippet, der viser hans søn, der er ualmindeligt omtåget efter at have været under bedøvelse hos tandlægen.

En anden populær video, der giver et kontant afkast, er "Lily's Disneyland Surprise". Den viser pigen Lilly, der får en tur til Disneyland i fødselsdagsgave, og Lilys forældre forventer, at videoen, der nu er set mere end 5.000.000 gange, kan indtjene nok til at betale for hendes universitetsuddannelse, når hun bliver ældre.

Vil du undgå, at andre kopierer og udnytter din video, kan du sikre dig mod ulovlig kopiering ved at bruge YouTubes ophavsretsværktøj, Content ID. 

Tilmelder du din video til Content ID, registrerer YouTube det automatisk, hvis nogen bryder din ophavsret ved at uploade din video. Du kan vælge bare at blive informeret om det, hver gang din video bliver uploadet, men du kan også vælge at få YouTube til automatisk at blokere for videoen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere