Artikel top billede

Dansk sikkerhedsfirma lokker med præmier for sårbarheder

Secunia vil nu belønne for at indrapportere sikkerhedshuller. Men ikke med penge.

Det danske it-sikkerhedsfirma Secunia har startet et nyt initiativ, der belønner sikkerhedsforskere for at indrapportere sårbarheder i software. Det såkaldte Secunia Vulnerability Coordination Reward Program (SVCRP) lokker med både små og store præmier - men ikke penge.

I modsætning til f.eks. Tipping Points Zero Day Initiative og Verisigns iDefense, hvor man udbetaler femcifrede dollar-beløb, lokker Secunia med "merchandise-artikler" og gratis overnatning og entre til en it-sikkerhedskonference.

"Den sjove del er processen med at finde og forstå sårbarheder samt at udvikle proof-of-concept kode og exploits; og ikke den langvarige koordinering og forhandling med leverandøren for at få ordnet problemet. I det nye program vil vi både bekræfte sårbarheden og håndtere koordinations-processen, så forskere kan fokusere på de mere interessante aspekter af jagten på sårbarheder," siger Carsten Eiram, der er chief security specialist hos Secunia.

Han fortæller at  SVCRP skal supplere - men ikke erstatte - andre lignende præmieordninger. Secunia tilbyder at foretage en grundig teknisk undersøgelse for at bekræfte sårbarheden og samarbejde med softwareleverandøren om at rette problemet. Dermed kommer Secunia altså til at fungere som et mellemled mellem den person der har fundet sårbarheden og softwareleverandøren.

Secunia fortæller at firmaets egne kunder ikke får adgang til forhåndsoplysninger om sårbarhederne - og finderne kan stadig få en kontant belønning fra leverandøren, hvis denne tilbyder en sådan ordning.

Både Facebook, Google og Mozilla tilbyder penge for sårbarheder. Facebook betaler mindst 500 dollar for hvert hul - og i enkelte tilfælde det tidobbelte.

Mozilla har udbetalt 3.000 dollar til en 12-årig dreng for opdagelsen af et sikkerhedshul.

Google har et lignende Security Bug Bounty Program, som lokker med præmier på helt op til 3.133 dollar for sikkerhedshuller i næsten alle Google-tjenester og webapplikationer.

Betingelserne for at deltage er generelt, at man ikke må udføre denial-of-service angreb mod tjenesterne eller forvolde skade på andre måder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.