Artikel top billede

Dansk sikkerhedsfirma lokker med præmier for sårbarheder

Secunia vil nu belønne for at indrapportere sikkerhedshuller. Men ikke med penge.

Det danske it-sikkerhedsfirma Secunia har startet et nyt initiativ, der belønner sikkerhedsforskere for at indrapportere sårbarheder i software. Det såkaldte Secunia Vulnerability Coordination Reward Program (SVCRP) lokker med både små og store præmier - men ikke penge.

I modsætning til f.eks. Tipping Points Zero Day Initiative og Verisigns iDefense, hvor man udbetaler femcifrede dollar-beløb, lokker Secunia med "merchandise-artikler" og gratis overnatning og entre til en it-sikkerhedskonference.

"Den sjove del er processen med at finde og forstå sårbarheder samt at udvikle proof-of-concept kode og exploits; og ikke den langvarige koordinering og forhandling med leverandøren for at få ordnet problemet. I det nye program vil vi både bekræfte sårbarheden og håndtere koordinations-processen, så forskere kan fokusere på de mere interessante aspekter af jagten på sårbarheder," siger Carsten Eiram, der er chief security specialist hos Secunia.

Han fortæller at  SVCRP skal supplere - men ikke erstatte - andre lignende præmieordninger. Secunia tilbyder at foretage en grundig teknisk undersøgelse for at bekræfte sårbarheden og samarbejde med softwareleverandøren om at rette problemet. Dermed kommer Secunia altså til at fungere som et mellemled mellem den person der har fundet sårbarheden og softwareleverandøren.

Secunia fortæller at firmaets egne kunder ikke får adgang til forhåndsoplysninger om sårbarhederne - og finderne kan stadig få en kontant belønning fra leverandøren, hvis denne tilbyder en sådan ordning.

Både Facebook, Google og Mozilla tilbyder penge for sårbarheder. Facebook betaler mindst 500 dollar for hvert hul - og i enkelte tilfælde det tidobbelte.

Mozilla har udbetalt 3.000 dollar til en 12-årig dreng for opdagelsen af et sikkerhedshul.

Google har et lignende Security Bug Bounty Program, som lokker med præmier på helt op til 3.133 dollar for sikkerhedshuller i næsten alle Google-tjenester og webapplikationer.

Betingelserne for at deltage er generelt, at man ikke må udføre denial-of-service angreb mod tjenesterne eller forvolde skade på andre måder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere