Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Her er de store spilfiaskoer

Lego Universe er ikke det første fejlslagne forsøg på at vælte spilkongen World of Warcraft.

Fredag trak den danske LEGO-koncern overraskende stikket til sin store digitale satsning LEGO Universe. LEGO har investeret et ukendt millionbeløb i online-spillet, der sammenlignes med det enormt populære World of Warcraft (WoW). Men i modsætning til WoW er det danske spil bestemt ikke blevet en succes. WoW har mere end 11 millioner betalende abonnenter, mens LEGO Universe  havde så få abonnenter, at man altså har valgt at lukke efter nytår.

LEGO Universe er ikke det første forsøg på at udfordre WoW. Et af de største angreb kom i 2008, hvor det norske spilhus Funcom kom med sit Age of Conan. I starten var spillet plaget af mange fejl og tekniske problemer, og selvom det blev rettet hen af vejen, så har Age of Conan aldrig udviklet sig til den store succes.

Ligesom LEGO har Funcom forsøgt sig med en free-to-play-model, hvor der er begrænset gratis adgang til spillets indhold, mens man skal betale for at bruge hele spillet. I august fortalte Funcom, at man havde fået 300.000 nye spillere siden relanceringen den 1. juli, hvor man også søsatte denne free-to-play-model.

Men Funcom vil ikke afsløre antallet af betalende abonnenter - kun fortælle at to millioner spillere har "prøvet" Age of Conan. Det minder i uhyggelig grad om LEGO Universe, som også havde to millioner spillere ifølge LEGOs seneste oplysninger. Men her er der altså vel at mærke ikke tale om betalende abonnenter.

Så spørgsmålet er, hvor længe det norske Age of Conan kan holde kampen kørende med WoW - eller om spillet lider den samme skæbne som LEGO Universe og andre håbefulde udfordrere.

Her er et par af de MMORGS (Massively Multiplayer Online Roleplaying Game), der er blevet lanceret og lukket igen i de seneste år.

All Points Bulletin

Dette spil blev beskrevet som en MMO-version af det populære Grand Theft Auto. Det blev lanceret i juni sidste år og levede i næsten tre måneder. Spiludviklerne begik en helt klassisk fejl; de sendte spillet på gaden inden det var færdigt. De mange fejl og mangler fik hurtigt spillerne til at miste interessen - og helt ærligt; hvem har lyst til at betale for at deltage i en betatest? 

Asheron's Call 2

I kølvandet på det meget populære Asheron's Call kom så toeren i 2002. Der var mange radikale nyskabelser i forhold til etteren - lidt for mange. Problemer med gameplayet og chat-systemet sendte spillerne på flugt. Den første store udvidelse, Legions, kunne heller ikke tiltrække flere spillere - og spilfirmaet Turbine besluttede at lukke Asheron's Call 2 i 2005.

Earth & Beyond

 
Her var et forsøg på at lancere et stort online-spil med science-fiction tema. Det var Electronic Arts, der sendte spillerne ud i rummet med spillet Earth & Beyond i 2002. Spillerne kunne vælge mellem tre forskellige racer og skulle så udforske galaksen, handle og naturligvis bekrige modstanderne.  Earth & Beyond var udviklet af det legendariske spilfirma Westwood Studios (der også står bag Command & Conquer serien). Earth & Beyond levede i to år og var det sidste spil fra Westwood, inden spiludviklerne blev integreret helt ind i EA.

Tabula Rasa

Navnet Richard Garriott har stor vægt i spilverden. Garriott er manden bag den enormt populære Ultima-serie. Derfor var der også store forventninger til Richard Garriott's Tabula Rasa, der blev lanceret som en revolutionerende MMORPG i 2007. Her er der tale om en science-fiction verden, hvor spillerne kæmper mod hinanden og computerstyrede modstandere om ressourcerne. Det blev aldrig en succes - og Garriott kastede sig ud i mudderkastning med spilfirmaet NCsoft. Han fik senere tilkendt en millionerstatning, men sagen er endnu ikke helt afsluttet.

Runestone/Seed

Det er måske ikke helt fair at nævne det danske spil Seed i samme liga som de store MMORPGs. Men Aarhus-firmaet Runestone Game Development lancerede i 2006 Seed som det nok mest ambitiøse danske online-spil nogensinde (indtil vi fik LEGO Universe). Her var der tale om en en grafisk onlineverden med fokus på rollespil og politik, ikke kamp og skattejagt. Blot få måneder senere var kassen tom og online-spillet blev lukket ned. De danske spildrømme var brast og alle medarbejdere blev afskediget.




IT-JOB

Scanreco Nordic A/S

Softwareudvikler

Danmarks Meteorologiske Institut

Medarbejder til agil porteføljestyring

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Systemejer til nyudviklede systemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere