Artikel top billede

Kendt film-teknik skal fange forbrydere i fremtiden

Motion capture-teknologien kendt fra filmene om Ringenes Herre og Tintin skal bruges til at fange kriminelle. Målet er at udpege forbrydere, inden de begår kriminalitet.

Først blev der hængt overvågningskameraer op, så ordensmagten og andre autoriteter kunne efterforske forbrydelser, når de var blevet begået.
 
Så kom overvågningskameraer integreret med ansigtsgenkendelses-software, og nu er teknologien kommet til, at kameraerne også kan spotte forbrydernes bevægelsesmønstre, så en speciel gang eller gestikuleren kan udløse en alarm.
 
Forskere ved New Yorks er Universitet i gang med at undersøge, hvordan filmteknikken motion capture kendt fra blandt andet Steven Spielbergs biografaktuelle film om Tintin kan bruges til at identificere efterlyste forbrydere eller ligefrem folk, der er i gang med at udføre en kriminel handling.
 
Det skriver Scientific American
 
Problemer i den virkelige verden
Blandt andet er associate professor Chris Bergler ved New Yorks Universitet gået i gang med at benytte motion capture-teknologien til at finde ud af, hvordan en person går, når vedkommende har rygsækken fyldt med sprængstoffer.
 
For der er stor forskel på, hvordan en person går med og uden en byrde at bære på, kan han konstatere efter at have benyttet motion capture-teknikken med dertilhørende tøj med sensorer, som kameraerne sigter efter.
 
Problemet i den virkelige verden i forhold til den slags laboratorium-forsøg er naturligvis, at man ikke kan vide, om det reelt er en bombe eller øl, som rygsækken er fyldt med, og som får personen til at skrabe fødderne mod jorden. 

Den virtuelle bombe

Tilbage i 2004 fik New Yorks politifolk øjnene op for, hvad kamera-teknologien potentielt kan bruges til, når de scannede fodgængere for eventuelt at spotte terrorister i kølvandet på terrorangrebet mod The Big Apple den 11. september 2001.
 
"De spurgte os, om vi kunne finde selvmordsbombere, og det er derfor, vi eksperimenterer med at med at måle kunstig vægt," forklarer Chris Bergler.
 
Forsøg med ansigtsgenkendelsessoftware har afsløret, at der ofte er store fejlkilder behæftet i studierne, fordi personer i nogle tilfælde maksimalt må fire meter fra kameraet. Derefter bliver ansigtet ikke genkendt længere.
 
"Det er derfor, vi arbejder på noget, som vi kalder "iboende biometri", som går ud på aflæse mønstre i dit kropssprog, din timing, din gang, brugen af hænder, når du taler. Den slags er meget svært at forfalske," forklarer Chris Bergler til Scientific American.
 
Han regner med, at det vil tage omkring 10 år, før din iboende biometri vil kunne bruges på lige linje med eksempelvis software-ansigtsgenkendelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2025, København – AI transforming business

Årets uomgængelige konference for dig, der er med til at træffe beslutninger om din organisations teknologiske fremtid, og vil have det samlede overblik over aktuelle tendenser i IT-branchen.

27. maj 2025 | Læs mere


Årets CIO 2025

Vi skal finde Årets CIO 2025 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

03. juni 2025 | Læs mere


Computerworld Summit 2025, Aarhus – AI transforming business

Årets uomgængelige konference for dig, der er med til at træffe beslutninger om din organisations teknologiske fremtid, og vil have det samlede overblik over aktuelle tendenser i IT-branchen.

03. juni 2025 | Læs mere