Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

YouSee slipper for yderlige indgreb: Tvangsåbning skal fortsat være "ligegyldig"

Selvom TDCs konkurrenter kalder den nuværende åbning af YouSees net for "ligegyldig", bliver åbningen ikke gjort bedre, siger Telemyndighederne.

YouSees kabeltv-net har efterhånden været åbnet for TDCs konkurrenter i et halvt år, men endnu er der ingen af de øvrige teleselskaber, der har vist interesse for at leje sig ind, fordi åbningen har store tekniske begrænsninger. Nu står det fast, at begrænsningerne er kommet for at blive - de bliver ikke fjernet foreløbigt, erfarer ComON.

I det udkast til en afgørelse om regulering af TDCs kabeltv-net, som er på trapperne, vil den danske telemyndighed - det tidligere IT- og Telestyrelsen - ikke anbefale, at konkurrerende teleselskaber skal gives adgang til også at levere tv-signaler på YouSees kabeltv-net.

"Vi mener, at der fortsat er så store tekniske udfordringer forbundet med at åbne YouSees coax-net for både tv- og bredbånd-signaler, at det ikke er hensigtsmæssigt," siger kontorchef i den danske telemyndighed, Helle Bøjen Larsen.

Forrige år besluttede IT- og Telestyrelsen, at andre teleskaber skal gives afgang til at bruge YouSees net til at levere bredbånd til deres kunder.
Men tvangsåbningen af YouSee-nettet skabte ikke de store ændringer på bredbåndsmarkedet. Ingen har endnu lejet sig ind. Faktisk har flere af de øvrige teleselskaber omvendt betegnet tvangsåbningen som "ligegyldig".

"Så længe man kun kan levere bredbånd og ikke kan tilbyde sine egne tv-pakker på et net, der er målrettet tv-modtagere, er det helt uinteressant," lød det for nylig fra elselskabernes interesseorganisation Dansk Energi.

Helle Bøjen Larsen siger til ComON, at den danske telemyndighed for så vidt godt kan forstå den reaktion, men at de tekniske problemer ved at udstrække indgrebet til også at gælde tv-signaler simpelthen er for store.

"Jeg kan da godt følge kritikken, men der er altså bare nogle tekniske udfordringer der gør, at reguleringen af YouSees net kun omfatter bredbånd," siger hun.

Tvangsåbningen af YouSees net forventes taget op til genvurdering om cirka to år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere