Artikel top billede

Dubli meldt for vildledende markedsføring

"Omvendte" internet-aktioner sælges via network marketing. Men vigtige oplysninger udelades.

Anklager om fup og svindel dukker ret hurtigt op, hvis man søger på nettet efter det danskstiftede internet-auktionsfirma Dubli.

Nu er der kommet endnu en anklage på listen, nemlig en anklage om overtrædelse af markedsføringsloven.

Dubli forsøgte på en stand på weekendens Beep-messe i Bellacentret at hverve nye medlemmer til det særlige omvendte auktions-koncept, som selskabet bag lever af.

Det fik en messegæst og ComON-læser, Mikael Green Jensen, til at gå hjem til computeren og skrive en anmeldelse til Forbrugerombudsmanden.

"Dubli.com prøver at hverve nye medlemmer på Beep 2011, hvor de lover en kontantrabat på 5 procent, uden at man skal andet end melde sig ind. Ved nærmere øjesyn på virksomheden viser det sig, at man skal betale en månedlig fee for at få den ekstra gevinst på 5 procent på alle indkøb på nettet. Dette er vildledende markedsføring," skriver Mikael Green Jensen.

Trods anklagerne om fup og fidus fortsætter selskabet bag Dubli, Medianet Group i Florida, ufortrødent med at promovere sit særlige koncept med omvendte auktioner.

Konceptet går i korthed ud på, at brugerne skal betale for at få lov at deltage i auktioner på nettet, hvor forskellige mærkevarers faldbydes.

Brugerne hverves gennem klassisk network marketing - altså en pyramide struktur, hvor enkelte spillere i toppen kan tjene stadigt mere på efterfølgende lag længere nede i systemet.

Et af de mere påfaldende elementer ved Dubli-konceptet er, at systemet opererer med sin egen valuta: DupliCredits. Ifølge selskabets egne oplysninger kan man både sælge, købe og foretage bank-forretninger med DubliCredits, der skal bruges som betaling, hvis man vil deltage i de omvendte auktioner.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere