Artikel top billede

Dansker i spidsen for Realnetworks

Internetpionererne i Realnetworks har efter lang tids søgen udnævnt danskeren Thomas Nielsen til ny topchef.

Den 41-årige dansker Thomas Nielsen, der tidligere har været chef for Adobes Imaging-forretning, herunder blandt andet Photoshop og Lightroom, er blevet hentet ind som CEO for pioneren indenfor video- og streamningløsninger, RealNetworks, der blandt andet står bag Realplayer, der i mange år var dominerende på lyd og billede på internettet.

"Efter en grundig søgning er vi begejstrede over at vi udvalgt Thomas Nielsen, som vores nye CEO. Thomas er en fantastisk produktchef, som har demonstreret exceptionelle forretningsmæssige og ledelsesmæssige færdigheder. Han er det perfekte valg, til at lede Realnetworks ind i fremtiden," udtaler Realnetworks' grundlægger og bestyrelsesformand Rob Glaser.

"Jeg er beæret over at kunne slutte mig til Realnetworks, som er en pioner indenfor digitale medie-applikationer og services på nettet. Selv om der ligger et stort arbejde forude, så har Realnetwork utrolige og helt unikke aktiver, som der kan bygges på - herunder et meget talentfuldt team af medarbejdere. Jeg glæder mig over at have fået muligheden for at hjælpe med at lede Realnetworks frem til næste store kapitel i selskabets succeshistorie," siger Thomas Nielsen i forbindelsen med tiltrædelsen.

RealNetworks omsætter i dag for omkring 2,2 milliarder kroner. Udover stadig at lave Realplayer har Realnetworks også bevæget sig ind på markedet for cloudbaserede media-løsninger til telefonoperatører. Det er blandt andet software-løsninger til at sende streamet musik  og video til mobiltelefoner, der i dag hører til Realnetworks kerneprodukter.

Thomas Nielsen kommer frisk fra en stilling som vicepresident hos Adobe, men har en lang karriere bag sig som blandt andet udviklingsdirektør hos MGI Software og som ansvarlig for Imaging & Documents platforms hos Microsoft.

Siden 2005 har Thomas Nielsen været hos Adobe, heraf de sidste to år som chef for blandt andet Photoshop.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere