Artikel top billede

Tillidsfolk trækker støtten til ledelse i fyringssag

Afskedigelsesprocessen i Region Midtjylland, der truer 40 it-ansatte, er ikke foregået sobert og ærligt, mener medarbejderrepræsentanterne, der nu trækker støtten til ledelsen.

Medarbejderudvalget i Region Midtjylland trækker nu støtten til det afskedigelsesforløb, som truer 40 it-medarbejderes job i Region Midtjylland, fordi ledelsen mener, at medarbejderne ikke er kompetente nok.  
 
Det fremgår af en erklæring, som medarbejderudvalget har mailet til alle medarbejdere i Region Midtjyllands it-afdeling.
 
"Vi føler, der er behov for at klargøre, at beslutningen om at forflytte, omplacere eller afskedige et antal medarbejdere i regionens IT, er foregået uden vores billigelse eller medvirken." 

"Medarbejderne i LMU (lokale medarbejderudvalg) blev orienteret om beslutningen om eftermiddagen, dagen før LMU-mødet, og vi har ikke haft mulighed for indflydelse på - eller dialog om processen før dette," fremgår det af mailen. 
 
Ikke sobert og ærligt
Når medarbejderrepræsentanterne finder det nødvendigt at trække støtten, skyldes det ifølge erklæringen, at medarbejderrepræsentanterne "kun kan støtte op om processen, såfremt den foregår på en sober og ærlig måde. I lyset af hvordan vi har set processen indtil nu, mener vi ikke, at dette er sket," hedder det i mailen til de omkring 300 medarbejdere.
 
Af den oprindelige orientering fra it-chef i Region Midtjylland, John Lodahl, om den forestående afskedigelsesplan, fremgik det, at medarbejderudvalget på det tidspunkt bakkede op ledelsens omstruktureringsplan.
 
"Forslaget til processen mm. blev drøftet i vores LMU i går, 2. november, og der er enighed om planen for processen," stod der på intranettet hos it-afdelingen i Region Midtjylland.
 
Få dage efter fortalte næstformanden i it-medarbejdernes lokale samarbejdsudvalg i Region Midtjylland, Connie Waldstrøm, at samarbejdsudvalgets deltagelse i beslutningen bestod i, at ledelsen forelagde planen for medarbejderrepræsentanterne.
 
"Det er en ledelsesbeslutning, vi får forelagt på det lokale medarbejderudvalg, og der går vi ind i en konstruktiv dialog," sagde hun til Computerworld.
 
Medarbejderrepræsentanterne i Region Midtjyllands it-afdeling holder i erklæringen it-ledelsen i Region Midtjylland ansvarlig for manglen på de rette kompetencer blandt medarbejderne.
 
"Situationen, som vi nu står i, er efter vores mening et resultat af manglende rettidig omhu fra ledelsens side. De problemer, som man nu ønsker at løse ved forflytning, omplacering eller afskedigelse af medarbejdere, skulle være konstaterede og taget vare på af RMIT ledelsen i den takt, de er opstået," skriver repræsentanterne.
 
Hos HK Kommunal Østjylland fortæller formand Hans-Henrik Hansen, at han ikke har set indholdet af den konkrete mail. Men han mener umiddelbart, at medarbejderrepræsentanternes reaktion i form af at trække støtten bekræfter de kritikpunkter, han tidligere har understreget overfor direktionen i Region Midtjylland. Her anklagede HK ledelsen i REgion Midtjylland for embedsforsømmelse.
 
"At det her er en forceret og uskøn proces og at man ikke har haft indflydelse på kriterierne for udvælgelsesprocessen," siger han.

Hos Region Midtjylland mener it-chef Jørn Lodahl, at HK's fokus på udvægelseskriterier bygger på en misforståelse.

Udvægelseskriterier er nemlig kun relevante, hvis man skal reducere medarbejderstaben med x procent. Og i den aktuelle situation er der ikke tale om en sparerunde.

Jørn Lodalhl tolker ikke mailen fra medarbejderrepræsentanterne sådan, at de trækker støtten.

"Jeg har en fin dialog med HK. Vi har ikke drøftet den konkrete mail her, men det kan være vi gør det. Vi taler sammen i dag også," siger han.  

Senere torsdag har fagforbundet HK indkaldt alle ansatte i regionens it-afdeling til et møde om afskedigelsesprocessen.

Det, mener Jørn Lodahl, er positivt.

"Jeg synes, det er fint at mødes og støtte hinanden i sådan en situation. Det tror jeg, der kan komme noget fakta og nogle nuancer ud af," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere