Artikel top billede

Mogens Lykketoft: Derfor er jeg helt vild med min iPad

Folketingets formand fortæller, hvordan iPad'en hjælper ham med at undgå stress.

Mogens Lykketoft: Derfor er jeg helt vild med min iPad

Folketingets formand, Mogens Lykketoft, har et blødt punkt for Apples iPad, som i dag har udviklet sig til at være et næsten uundværligt arbejdsredskab for ham.  

Han er et af de første medlemmer af Folketinget, der har fået udleveret en iPad som arbejdsredskab, og ifølge Folketingets it-chef, Ole Søndergaard, vil resten af medlemmerne få samme tilbud inden årets udgang.

Og hvis tingets andre medlemmer får samme glæde af iPad'en, som Mogens Lykketoft har haft, kan det vise sig at blive et mindre teknologisk fremskridt for de folkevalgtes arbejdsform.  

"iPad'en har været et meget stort fremskridt for mig. Med den kan jeg nu læse nyheder og få adgang til mine morgenaviser, uanset hvor jeg befinder mig i verden. Jeg rejser meget, og nu slipper jeg for at komme hjem til en bunke ulæste aviser," fortæller Mogens Lykketoft til PC World Business Center. 

Men det er ikke kun på rejser, at han bruger sin iPad. Det er også hans faste følgesvend på Christiansborg. 

"Ja, jeg sidder faktisk med den foran mig lige nu," siger Lykketoft.

Undgår stress med iPad'en
Det er ofte på vej mellem møder - både inden og uden for borgens mure - at han hiver sin iPad frem for at få et overblik over de seneste nyheder eller tjekke de mange mails, som han modtager i løbet af en arbejdsdag. 

"Det hjælper mig med at undgå at blive stresset, når jeg kan udnytte de små hulrum i programmet til at ordne mine mails," fortæller Mogens Lykketoft.

Selv om han både kan bruge sin computer og smartphone til det formål, foretrækker han alligevel at bruge iPad'en som mail-maskine. 

"Computeren er for tung og uhandy at have med sig, og jeg må også erkende, at det kan være svært at læse mails ordentligt på min telefons skærm, der jo er noget mindre," siger den 65-årige Mogens Lykketoft. 

Til gengæld er han svært tilfreds med den store skærm på iPad'en, som han også bruger til at læse længere bøger på.

Før Lykketoft fik en iPad, brugte han en Amazon Kindle e-bogs-læser, som han især har brugt på sine rejser. 

Amazons Kindles adskiller sig fra iPad'en ved at have en såkaldt e-ink-skærm. En e-ink-skærm er mere behagelig for øjnene og minder mere om en almindelig papirside end en computerskærm. Til gengæld er skærmen kun i sort-hvid og ikke særlig god til at vise grafik og billeder. 

iPad'en har derimod en mere traditionel touch-skærm i stil med den, der sidder på en bærbar computer.

Spiller Lykketoft mon Angry Birds?

Mogens Lykketoft har dog ingen problemer med at læse litteratur på sin iPad, som i dag har erstattet Kindlen.

"Jeg synes, at skærmen på iPad'en er fremragende, og jeg læser gerne store bøger på den. Selv om det selvfølgelig nogle gange føles bedre at have en rigtig bog mellem hænderne," siger han. 

Tidligere på året, da Lykketoft var på rundrejse i Kina, læste han eksempelvis den tidligere amerikanske udenrigsminister Henry Kissingers mursten af en bog om Kina - On China - på sin iPad.

Kan ikke erstatte en bærbar

Tidligere har vi her på PC World Business Center undersøgt, om en iPad kan erstatte en almindelig arbejdscomputer

Vores konklusion var, at iPad'en - selv når den er udstyret med et trådløst tastatur - kommer til kort over for en computer, når der skal skrives længere tekster. 

Og den vurdering lader den tidligere udenrigsminister og finansminister til at være enig i. 
 
"Jeg kan jo ikke skrive bøger på min iPad, men den er glimrende til hurtige mail-svar, og nogle gange skriver jeg også notater og huskesedler på iPad'ens notesblog eller sender mails til mig selv med ting, som jeg skal huske," fortæller Lykketoft, der taster direkte på touchskærmen og ikke har tilsluttet et tastatur. 

Derfor bruger Lykketoft heller ikke sin arbejdscomputer mindre i dag, end før han anskaffede sig iPad'en. 

I stedet bruger han iPad'en i de mange situationer, hvor han tidligere kun har haft sin telefon til rådighed. 
 
Ser tv på iPad'en
Hver fredag medvirker Mogens Lykketoft sammen med tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen i programmet Ellemann og Lykketoft på TV 2, hvor de sammen med tv-værten Martin Krasnik diskuterer udenrigspolitik. 

Og netop TV 2 News kan være en vigtig kilde til at holde sig opdateret, når man er politiker. Derfor er Mogens Lykketoft også en flittig bruger af TV 2 News' app, som gør det muligt for ham at se TV 2 News på både sin iPhone og iPad. 

Men han bruger også iPad'en til at opdatere sin Facebook-side, hvor han har omkring 6.000 fans. 

En af de mest populære spil til iPad og diverse smartphones er det finsk-udviklede Angry Birds, der alene i Apples App Store er blevet downloadet mere end 12 millioner gange.

Men den dille er Lykketoft dog endnu ikke blevet bidt af. 

"Den slags har jeg jo nu ikke hentet meget af, selv om jeg jo godt har hørt fra min ven Uffe Ellemann, at det her Angry Birds-spil er meget populært. Men jeg har dog fundet sådan en app med en fiskedam, som man kan få til at skvulpe," fortæller han.

Læs også:
Her er de fede gadgets til din forretningsrejse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere