Test: WD TV Live giver din fladskærm nyt liv

Den æder alverdens videoformater og giver dig internettjenester på fladskærmen i stuen. Vi har testet WD TV Live, der er en forunderlig lille tv-boks.

Test: WD TV Live giver din fladskærm nyt liv

WD TV Live hedder den seneste boks fra Western Digital (WD), der giver dig et mediecenter i miniformat, du nemt kan slutte til fladskærmen.  

Den minder meget om WD TV Live Hub og WD TV Live HD, som vi tidligere har skrevet om, men WD TV Live har en del flere funktioner.

Egentlig er WD TV Live et utrolig dårligt navn til produktet, for WD TV Live har intet med live tv at gøre. Den primære funktion er nemlig - ligesom de tidligere versioner af boksen - at afspille film og tv-serier fra dit hjemmenetværk på dit tv. Det virker også en smule omvendt, at den nye version hedder WD TV Live, og den gamle hedder WD TV Live HD.

Men for at en boks som WD TV Live skal give mening at købe, kræver det altså, at du har nogle film og tv-serier i fil-format på din computer. Om du så får det ved at kopiere din lovlige dvd-samling ned på harddisken eller fra internettets mørke afkroge, må være op til din egen samvittighed.

Men i begge tilfælde afspiller WD TV Live langt de fleste filmformater, du måtte kaste efter den. 

Boksen er nem at sætte op. Den fylder og vejer ikke ret meget, og den har trådløst internet, så du skal bare sætte et strøm til og et HDMI-kabel mellem boksen og tv'et. WD har desværre taget den tåbelige beslutning kun at vedlægge et composite-kabel i boksen (det med et gult, rødt og hvidt stik). Det betyder, at bruger du det medfølgende kabel, vil billedkvaliteten halte gevaldigt.

Men når først de to stik er sat i, er det blot at fyre op for dit lille nye mediecenter, som nemt guider dig igennem opsætningen, der primært består af, at du skal indtaste koden til dit trådløse netværk og vælge sprog - dog er dansk desværre ikke en mulighed. Efter opsætningen vil WD TV Live opdatere sig selv. 

Menu-systemet er nemt at navigere i, og med flotte, skarpe baggrunde ser det rigtig godt ud på tv'et.

Sådan virker WD TV Live

Du har en række muligheder for at afspille dine film og andet materiale via boksen til dit tv. Har du Windows 7, kan du gøre det direkte fra computeren over netværket ved at højreklikke på filen på din computer og vælg "Afspil til", så starter filmen på tv'et få sekunder senere.

Alternativt kan du også direkte fra WD TV Live tilgå alle de video- og musikfiler, du har delt på dit netværk. Her benyttes DLNA-standarden, der understøttes og bruges af stort set alt og alle - bortset fra Apple. Hvis du bruger iTunes, er du altså nødt til at købe Apples eget Apple TV i stedet for. 

Det gør blandt andet, at den lille boks er en perfekt legekammerat til din NAS-enhed.

Den tredje mulighed er at smide en ekstern harddisk i en af WD TV Live's to USB-indgange og afspille fra den. Så slipper du for at have computeren stående tændt, når du ser film, og harddisken kan tilgås fra dit netværks andre computere og enheder, så længe den er sat til boksen.

Ingen lovlige film

Det største problem for de her minimediecenterbokse herunder de tidligere generationer af WD TV er, at det særligt i Danmark halter på indhold fra internettet.

I flere andre lande kan man - helt lovligt og mod betaling - streame et stort udbud af film og tv-serier fra internettet med tjenester som Netflix og Blockbusters On Demand.

Men Danmark halter efter, nok fordi producenter som WD møder en hel hær af advokater bag en mur af rettighedshavere, der ikke har forstået, at de taber kampen til piraterne, hvis de ikke ændrer sig.

Det er ved at gå op for musikbranchen, der er varmet op til tjenester som Wimp, Play og Spotify. Sidstnævnte, der netop er kommet til Danmark, kan du bruge fra WD TV Live, og det fungerer rigtig godt.

Ligeledes er der en radio-app, så du kan gå amok til alle de radiostationer, der sender på internettet - herunder mange danske.

WD har lavet alle apps, så de har samme brugergrænseflade, så hvad enten du roder rundt i din filmsamling, går på Facebook eller lytter til Spotify fra din WD TV Live, er navigationen og det visuelle udtryk det samme.

Vi havde gerne set, at boksen understøttede flere ting, der gav mening for danskerne, som for eksempel TV 2 Sputnik, DR NU og en eller anden form for filmudlejning, men det gør den desværre ikke.

Er den værd at købe?

I bund og grund er WD TV Live et lækkert produkt med nogle få fejl og mangler.

Den er nem at bruge, uden at mangle indstillinger til nørden, som eksempelvis selv kan omprogrammere fjernbetjeningen eller slå lysdioden fra på forsiden af boksen.

Desværre har WD TV Live en kedelig fejl, der gør, at boksen går helt i sort, hvis du afspiller et af de få videoformater, den ikke kan lide. Så skal den genstartes, før den vil afspille noget som helst. Det er heldigvis til at undgå, og det bliver forhåbentligt rettet med en opdatering.

Fjernbetjeningen har desværre ikke et fuldt tastatur. Det gør indtastning af brugernavn og kode til onlinetjenesterne og søgning til en enormt tidskrævende affære.

Indtastningen kan dog afhjælpes ved at smide en modtager til et trådløst tastatur i en af boksens USB-porte og bruge det i stedet. Det kan vi kun anbefale, men desværre kunne vi ikke få et dansk tastaturlayout til at virke fuldt ud.

Du skal købe WD TV Live, hvis du vil have et godt lille mediecenter til din fladskærm, der kan afspille de film, du har liggende på din computer eller netværk.

WD TV Live kan ikke lige så meget som Boxee Box, der har flere internet-apps og kommer med fuldt tastatur på bagsiden fjernbetjeningen og et HDMI-kabel, men til gengæld er WD TV Live noget billigere. 

I skrivende stund koster WD TV Live omkring 800 kroner på nettet i modsætning til de godt 1.400 kroner, du skal slippe for en Boxee Box.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skattestyrelsen mangler it-viden og der bør spares på it-konsulenterne: Her er It-rådets syv anbefalinger til skatteministeren
Ledelsen skal styrkes, it-fagligheden skal øges, og konsulenterne skal tøjles. Det er nogle af de anbefalinger It-rådet er kommet med til Skattestyrelsen om det kommende ejendomsvurderingssystem.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.