Artikel top billede

Dansk plan om piratbreve tæt på skraldeplanen - Unødvendig og for dyr

Politikerne var enige og klar til at vedtage lov om piratbreve. Så kom der folketingsvalg og stemningen er vendt. Advarselsbreve til pirater er næppe længere en god idé.

Danskere, der i fremtiden bliver opdaget i at hente ulovligt indhold på nettet, skulle egentlig modtage advarselsbreve, men den plan virker tæt på at blive droppet.

Politikerne har fået kolde fødder.

Kort efter folketingsvalget kunne ComON ellers berette, at politikerne var tæt på at godkende forslaget
Planen var, at danskere, der downloader film, musik og andre filer ulovligt fra nettet skulle modtage et brev, der gjorde dem opmærksom på, at der foregik noget ulovligt fra deres computer. Ved tredje forseelse kunne borgeren så forvente erstatningskrav.

Men politikerne i Folketingets Kulturudvalg, har skubbet en afgørelse længere ud i fremtiden. De er bange for, at brevmodellen bliver for dyr at sætte i gang og at effekten måske er for lille. Det skriver Politiken.

"Vi er alle enige i, at vi skal forhindre så meget ulovlig kopiering som overhovedet muligt, og vi anerkender, at der er et problem. Men brevmodellen er en rigtig dyr ordning at implementere. Derfor vil vi se på, om der er en anden måde at opnå målet på," siger Venstres kulturordfører, Michael Aastrup Jensen.

Udskudt til januar

Der skal nu holdes en eksperthøring i januar, hvor der skal tages endelig stilling til piratbrevenes videre skæbne.

Kulturminister Uffe Elbæk (R) vil arbejde for, at forslaget enten vedtages hurtigt i det nye år eller endelig skrinlægges. Han mener selv, at situationen har ændret sig nu, hvor undersøgelser viser, at lovlige musiktjenester i Sverige og Norge har minimeret piratkopiering.

Det var "Udvalget om ophavsrettigheder på internettet", der tidligere i år anbefalede, at man bekæmpede piratkopiering på nettet med en brevmodel.

Rettighedshavernes organ, RettighedsAlliancen, er stadig fortaler for modellen og beklager politikernes usikkerhed og udtaler til Politiken, at man fortsat mener, at der er behov for en ordning som advarselsbrevene, der kan være med til at minimere meget piratkopiering på nettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere