Test: Touch-pc med Windows er et rent plastikhelvede

Den skulle være super smart og familievenlig, men MSI's 23,6 tommer pc med touchscreen er noget nær en katastrofe. Vi har testet plastikmonsteret, som vil drive dig til vanvid.

Test: Touch-pc med Windows er et rent plastikhelvede

Anmeldelse: MSI Wind Top AE2410 er en såkaldt All in one pc - eller på dansk en alt i ét pc.

Det betyder, at computer og skærm er smeltet sammen, så du slipper for at have en stor, klodset stationær pc stående på gulvet.

Den 23,6 tommer store skærm rummer en forholdsvis kraftig maskine, og på papiret ser det rigtig fint ud: Core i5 processor, harddisk på en terabyte, fire gigabyte ram og et Nvidia GeForce GT 540M.

Desværre er MSI Wind Top AE2410 en skuffende oplevelse. Det skyldes især, at computeren understøtter touch.

Ved at drible fingrene hen over skærmen kan du kontrollere Windows, starte programmer og browse, men touch-oplevelsen svarer lidt til at spille fodbold med begge ben bundet sammen med gaffatape. Det er en forkrampet og næsten umulig opgave.

Med vores avancerede mobiler og tablet-computere som iPad er vi blevet vant til intuitiv fingerbetjening på skærme, der er yderst responsive.

Men MSI Wind Top AE2410 reagerer sløvere end en teenager søndag morgen, og eksempelvis er det dybt frustrerende at skulle forsøge at zoome ind og ud på skærmen.

Det hakker, og hvis du benytter en browser, er der stor sandsynlighed for, at en annonce aktiveres, og du sendes væk fra den side, som du var ved at besøge. Det er så irriterende, at touch-betjeningen er stort set ubrugelig.

Windows 7 er godt nok forberedt til fingerbetjening, men det bliver formentlig først med Windows 8, at vi for alvor kan regne med, at Microsofts styresystem kan levere en touch-oplevelse, som vi kender fra iPad og vores mobilskærme.

Plastik og ikke fantastisk

Det er naturligvis muligt at betjene computeren med andet end fingrene, og MSI har været så venlig at vedlægge et tastatur og en mus.

Hvis du er blot en smule kvalitetsbevidst, vil du dog omgående smide tilbehøret ud - eller give det til nogle familiemedlemmer, du ikke synes om.

Tastaturet og musen er nemlig i så ringe plastkvalitet, at selv Fætter BR ville være flov over at sælge det.

Der følger også en fjernbetjening med til MSI Wind Top AE2410 samt en bord-antenne.

Fjernbetjeningen kan bruges til at betjene tv-delen af computeren, der er udstyret med tv-tuner.

Du kan koble bord-antennen til, men du skal ikke regne med at få noget signal, da de meget ofte har svært ved at få forbindelse til noget som helst.

Det er naturligvis muligt at koble MSI Wind Top AE2410 til din antenne derhjemme. Den 23,6 tommer store skærm har en opløsning på 1920 gange 1080 pixel, og det er Full HD.

Grimmere end politiet tillader

Det er i øvrigt ikke kun tastatur og mus, der er plastikagtige på den ufede måde. Selve skærmen er omkranset af en gennemsigtig plastikramme, der måske er hip i Taiwan, men det får computeren til at se uhyggelig billig ud på vores skrivebord.

Meningen er måske, at plastikken skal give en illusion af, at MSI Wind Top svæver en smule i luften. 

Feinschmeckere så formentlig gerne, at den lettede fra skrivebordet, fløj ud af vinduet og landede næsgrus på parkeringspladsen udenfor. 

Vi har haft computeren til test i et par uger, og det er et af de produkter, som har fået de mest hårde kommentarer med på vejen af medarbejdere, som har lagt vejen forbi PC Worlds testbænk det seneste år. 

"Hvad fanden er det? Fuck, den er grim."

Hvis MSI's designere havde hørt alle de barske kommentarer, var det ikke sikkert, at de ville fortsætte deres karrierer, men i stedet søge job som formningslærere på nærmeste folkeskole. 

Det er i øvrigt ikke kun skærmen, som fik verbale kindheste for sit langt fra funklende design. Selv den store og klodsede strømforsyning fik prygl for at ligne noget fra Anden Verdenskrig.

Vanvittig pris

Computeren blev hurtig døbt "skamstøtten", og ud over hån måtte den affinde sig med at passe sig selv rigtig meget af tiden. Den var ganske enkelt bøvlet at bruge - især med touch. 

Og når finger-betjeningen er så dårlig, vil det være mere interessant at rette blikket mod andre alt i ét computere.

Ikke mindst når MSI vil have over 9.000 kroner for sin model. 
Du kan eksempelvis få en iMac til nogenlunde samme pris - ligeledes med computer indbygget i skærmen - som er lidt mindre med sine 21,1 tommer og ikke har Blu-ray-drev.

Og så må du undvære touch. Til gængæld får du et mere strømlinet design og en helstøbt maskine, og du skal ikke undskylde den over for gæster, som kommer forbi. 

Den høje pris, elendige design og ubrugelige touch-funktionalitet sender MSI Wind Top AE2410 hen i skammekrogen og ender med karakteren 2 ud af 6.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere