Artikel top billede

Microsofts Siri-udfordrer fatter ikke en bjælde

Føljeton - dag 5: Kan en iPhone-dreng lære at elske en Windows Phone? PC World Business Centers journalist har i en uge droppet sin elskede iPhone til fordel for en Windows Phone.

Apples stemmestyringsfunktion Siri er forbeholdt den nye iPhone 4S, og desværre ejer jeg kun den lidt ældre iPhone 4.  

Derfor var min eventyr med Windows Phone en åbenlys mulighed for at stifte bekendtskab med en lignende funktion - nemlig Windows Phones pendant, TellMe.

Microsofts forskningschef Craig Mundie har hævdet, at TellMe er sammenlignelig med Siri, og at forskellen reelt bare er smart markedsføring.

Men i virkeligheden lader der dog til at være stor forskel på de forskellige tjenester. Selv om Siri langt fra er perfekt endnu, så er TellMe langt mindre avanceret, og det virker, som om man skal være væsentligt mere præcis med sine formuleringer for at få TellMe til at makke ret.

Eksempelvis bad jeg TellMe vække mig i morgen tidlig klokken 7 og sagde:

"Set the alarm for tomorrow at 7 am."

Men i stedet for at indstille alarmen valgte TellMe at lave en søgning på sætningen: "Sepp Blatter tomato perfect yen."

Hvabehar?

TellMe viser vej til Swinger-fester

Til gengæld havde jeg nogenlunde succes med at diktere sms-beskeder til TellMe.

De svipsere, jeg har haft med TellMe, kan dog skyldes min mildt sagt ikke helt perfekte amerikanske accent. Men den engelsk-talende tech-journalist Jason Cartwright har haft lignende erfaringer.

Han har uploadet en video på YouTube, hvor han tester Siri og TellMe ved siden af hinanden, og Siri klarer sig markant bedre. Eksempelvis beder han telefonen oprette et møde den følgende dag kl 10.

Det forstår Siri, men derimod hører TellMe det som: "create a meeting tomorrow at teen anal" og laver herefter en søgning på søgemaskinen Bing, hvor et af de første resultater handler om swinger-fester i Singapore.

Læs også:

Dag 1: Kan en iPhone-dreng lære at elske Windows Phone?

Dag 2: Derfor er Windows Phone bedre til Facebook end iPhone

Dag 3: Office til Windows Phone er en fis i en hornlygte

Dag 4: Her er de apps, du vil savne på Windows Phone 

Efter en uge med Windows Phone: Her er dommen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere