Artikel top billede

Microsofts Siri-udfordrer fatter ikke en bjælde

Føljeton - dag 5: Kan en iPhone-dreng lære at elske en Windows Phone? PC World Business Centers journalist har i en uge droppet sin elskede iPhone til fordel for en Windows Phone.

Apples stemmestyringsfunktion Siri er forbeholdt den nye iPhone 4S, og desværre ejer jeg kun den lidt ældre iPhone 4.  

Derfor var min eventyr med Windows Phone en åbenlys mulighed for at stifte bekendtskab med en lignende funktion - nemlig Windows Phones pendant, TellMe.

Microsofts forskningschef Craig Mundie har hævdet, at TellMe er sammenlignelig med Siri, og at forskellen reelt bare er smart markedsføring.

Men i virkeligheden lader der dog til at være stor forskel på de forskellige tjenester. Selv om Siri langt fra er perfekt endnu, så er TellMe langt mindre avanceret, og det virker, som om man skal være væsentligt mere præcis med sine formuleringer for at få TellMe til at makke ret.

Eksempelvis bad jeg TellMe vække mig i morgen tidlig klokken 7 og sagde:

"Set the alarm for tomorrow at 7 am."

Men i stedet for at indstille alarmen valgte TellMe at lave en søgning på sætningen: "Sepp Blatter tomato perfect yen."

Hvabehar?

TellMe viser vej til Swinger-fester

Til gengæld havde jeg nogenlunde succes med at diktere sms-beskeder til TellMe.

De svipsere, jeg har haft med TellMe, kan dog skyldes min mildt sagt ikke helt perfekte amerikanske accent. Men den engelsk-talende tech-journalist Jason Cartwright har haft lignende erfaringer.

Han har uploadet en video på YouTube, hvor han tester Siri og TellMe ved siden af hinanden, og Siri klarer sig markant bedre. Eksempelvis beder han telefonen oprette et møde den følgende dag kl 10.

Det forstår Siri, men derimod hører TellMe det som: "create a meeting tomorrow at teen anal" og laver herefter en søgning på søgemaskinen Bing, hvor et af de første resultater handler om swinger-fester i Singapore.

Læs også:

Dag 1: Kan en iPhone-dreng lære at elske Windows Phone?

Dag 2: Derfor er Windows Phone bedre til Facebook end iPhone

Dag 3: Office til Windows Phone er en fis i en hornlygte

Dag 4: Her er de apps, du vil savne på Windows Phone 

Efter en uge med Windows Phone: Her er dommen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere