Artikel top billede

Gem dit kodeord i strømforsyningen

Apple har søgt om patent på en usædvanlige metode til at forbedre sikkerheden.

En ny patentansøgning fra Apple beskriver en usædvanlig metode til at forbedre sikkerheden. Apple vil gemme krypterede kodeord i tillægsudstyr til computere. Det kan eksempelvis være en strømforsyning til en bærbar. Det skriver digi.no.

Ideen er, at strømforsyningen eller andre periferi-enheder bliver opbevaret et andet sted end computeren. Nøglen til at afkode kodeordet ligger på pc'en. Uden denne unikke nøgle - kaldet en "universal unique identifier" - kan man ikke bruge kodeordet.

Hvis man glemmer sit kodeord kan man altså genfinde det ved at tilslutte strømforsyningen og hente det krypterede kodeord.

Det er ikke muligt at hente kodeordet fra strømforsyningen med en anden computer, fordi den unikke nøgle mangler.

Apple mener at denne metode kan få brugerne til at vælge længere og mere komplekse kodeord, fordi de altid kan genfinde kodeordet - og det skulle så være med til at øge den generelle sikkerhed.

Det kræver selvsagt at strømforsyningen og computeren ikke ligger samme sted - for hvis de begge bliver stjålet, så ryger sikkerheden.

Det behøver ikke være en strømforsyning. Kodeordet kan også gemmes i en printer, mobiltelefon, skærm, router eller en hvilken som helst anden ekstern enhed, der ikke typisk opbevares sammen med computeren.

I sin patentansøgning med titlen "System and method for storing a password recovery secret" beskriver Apple også en anden metode til at forbedre sikkerheden, hvor computeren både skal kobles til den rigtige eksterne enhed og en server for at genfinde kodeordet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.