Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

IBM sætter patent-rekord igen

I det sidste år har IBM fået tildelt mere end 6.000 patenter. Det er en ny rekord.

På den årlige rangliste over globale selskaber målt på antallet af registrerede patenter ligger IBM som sædvanlig i spidsen. I de sidste 19 år har Big Blue ligget øverst på listen fra IFI Claims. Men denne gang har IBM sat en ny rekord.

For første gang har én enkelt virksomhed fået tildelt mere end 6.000 patenter på et år. Helt nøjagtigt er det blevet til 6.180 patenter. På andenpladsen kommer Samsung med 4.895 patenter, og Canon er nummer tre med 2.822 patenter.

To andre japanske giganter - Panasonic og Toshiba - følger efter med henholdsvis 2.560 og 2.484 patenter.

IBM har fået registreret fire gange flere patenter end konkurrenten HP - og faktisk har IBM fået tildelt flere patenter end Apple, Amazon, Google, EMC, HP, Microsoft og Oracle/Sun til sammen.

Men generelt er det altså de asiatiske virksomheder, der dominerer listen. Otte af de ti virksomheder med flest patenter kommer fra Asien - og her er der vel at mærke tale om patentregistreringer i USA.

Det er især selskaber fra Japan, Sydkorea og Taiwan, der gør sig bemærket på denne liste.

Den største vækst i antallet af patentansøgninger og tildelte patenter er sket i bilindustrien og inden for trådløs teknologi.

Qualcomm har haft en vækst på 40 pct. i antallet af tildelte patenter, Research in Motion er gået frem med 39 pct., og LM Ericsson har øget sine patenter med 36 pct. Hos Renesas er væksten på hele 588 pct. Apple har haft en vækst på 20 pct.

Hos IBM fremhæver man, at en fjerdedel af selskabets opfindelser er foretaget af IBM-forskere uden for USA.

I sin pressemeddelelse fremhæver IBM fire konkrete patenter - herunder en teknologi der hjælper med at administrere brugerrettighederne i online-butikker, et system til at simulere den menneskelige hjerne og en algoritme til at analysere store datamængder.

Her er top ti-listen:

1. IBM           6.180 patenter

2. Samsung       4.895 patenter

3. Canon         2.822 patenter

4. Panasonic      2.560 patenter

5. Toshiba       2.484 patenter

6. Microsoft       2.311 patenter

7. Sony          2.286 patenter

8. Seiko Epson   1.533 patenter

9. Hon Hai       1.514 patenter

10. Hitachi       1.465 patenter

Nummer ni på listen - Hon Hai - er nok bedre kendt under navnet Foxconn. Det vil sikkert overraske mange, at den kinesiske producent, der er bedst kendt for at fremstille iPad, iPhone og andre produkter under kummerlige forhold, faktisk er blandt de virksomheder der har fået tildelt flest patenter i det seneste år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.