Artikel top billede

Her er bygningen i Skt. Petersborg, hvor Koobface-banden har lejet kontor.

Koobface-programmør rejste også til Danmark

En af de formodede Koobface-bagmænd har været i Danmark for blot to måneder siden.

Både Facebook og Sophos har udpeget de fem mænd som menes at stå bag internet-ormen Koobface (et anagram for "Facebook"). De fem russere fra Skt. Petersborg er hverken sigtet eller dømt for internet-kriminalitet, og de har indtil nu rejst frit rundt i Europa. 

Faktisk viser oplysninger, som ComON er kommet i besiddelse af, at én af de formodede bagmænd, Anton Nikolaevich Korotchenko, har været i Danmark så sent som i november 2011. Han har selv lagt en stribe af billeder fra sit ophold i København ud på nettet.

Sikkerhedseksperten Dancho Danchev i Holland var den første, som kom på sporet af Koobface-banden. Han kunne allerede den 9. januar afsløre detaljer om bagmændene i sin blog. Her kan man også se en række billeder hentet fra Korotchenkos profiler på Facebook, Twitter, Flickr og Foursquare - herunder flere billeder fra Danmark.

Men Danchev er ikke den eneste, der har været på sporet af russerne. Sikkerhedsfirmaer fra flere lande har arbejdet sammen for at identificere banden der står bag det, der beskrives som den værste Facebook-orm nogensinde. Botnettet omfattede på et tidspunkt mere end 800.000 computere.

Danske CSIS har også deltaget i arbejdet og her fortæller man, at næsten 10.000 danske computere i en periode i 2010 var en del af botnettet på samme tid. Internet-ormen blev spredt fra mange danske hjemmesider.

"En forklaring på at så mange danskere har været en del af dette botnet kan bl.a. tilskrives, at vi danskere er vilde med Facebook, og at dette sociale netværk har været den primære platform for eksponering af den skadelige kode mod almindelige brugere," forklarer Peter Kruse fra CSIS.

Det danske sikkerhedsfirma tilføjer at man håber at arbejdet vil føre til en sigtelse af de pågældende. De russiske myndigheder har indtil nu forholdt sig passivt i sagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.