Artikel top billede

Hacker: Stadig kæmpehuller i Rejsekortets sikkerhed

It-sikkerheden i det nationale rejsekort er baseret på uddateret teknologi, siger hacker, der før har haft held til at åbne systemet.

I 2010 kunne it-studerende Christian Panton på landsdækkende tv erklære det kommende rejsekort for hullet og usikker. Og på trods af den advarsel er situationen præcis den samme. To år efter.

Christian Panton havde i 2010 held til at hacke rejsekortet, ændre oplysninger på det og i teorien køre gratis. En anden mulighed kunne for eksempel være at udøve hærværk mod andres kort og ødelægge dem.

I en længere kommentar på sin egen blog undrer Panton i dag sig over, at Rejsekortet A/S ikke har lyttet til kritikken og blot kører videre med det kritiserede setup.

Der er ikke noget at komme efter 
Rejsekortet er baseret på Mifare-platformen. En udbredt men aldrende teknik som andre rejsesystemer har brugt. Men krypteringen er med tiden blevet brudt.
De andre sikkerhedslag, der ligger på de fysiske rejsekort, er ifølge Panton også usikre. Blandt andet fordi man anvender den samme nøgle til signaturen og krypteringen på kortene.

Kritikken fra Christian Panton blev i 2010 afvist af Rejsekortet, der hævdede, at den type snyd, som man ville kunne lave, hurtigt ville blive afsløret i systemerne. En redegørelse bestilt af den daværende transportminister, Lars Barfoed, nedtonede også problemstillingen, fordi hackeren ikke havde skaffet sig adgang til det centrale system.
Ledelsen i Rejsekortet A/S forklarede desuden, at man havde valgt Mifare, fordi det er et standardprodukt anvendt mange andre steder. Hvis bedre muligheder viste sig, ville selskabet overveje dem.

Det undrer Christian Panton, at intet har ændret sig på den front siden 2010.

"...det ærgrer mig, at det, allerede inden kortet for alvor er i landsdækkende drift, har så slæbt så mange børnesygdomme fra 90'erne med sig, som softwareverdenen for længst har opbygget resistens over for," afslutter Panton sin blogtekst.

ComON har bedt Rejsekortet A/S om at forholde sig til Pantons fortsatte kritik af sikkerheden. Det har ikke været muligt at få en tilbagemelding før deadline.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere