Artikel top billede

Apple-fans protesterer mod Foxconns fabrikker

Flere end 150.000 har allerede tilsluttet sig til en underskrifts-indsamling mod forholdene hos kinesiske Apple-leverandører.

En artikel i New York Times om forholdene hos Foxconn og andre Apple-leverandører i Kina har sat gang i debatten om den menneskelige pris for iPhone og iPad. Det har fået en britisk Apple-fans til at oprette en underskrifts-indsamling på Change.org, som opfordrer Apple til at sørge for bedre forhold for arbejderne.

Allerede i løbet af de første 48 timer er det lykkes at indsamle 140.000 underskrifter. I skrivende stund ligger tallet på 153.000. Målet er at nå op på 200.000 - og det ser ud til at det vil ske allerede inden for en dag eller to.

"Jeg er en tilfældig aktivist, der aldrig før har startet en underskrifts-indsamling. Jeg er selv et Apple-menneske, har en Macbook og en iPhone. Jeg elsker disse ting, de har ændret mit liv, men de bliver produceret med stor menneskelig lidelse," siger den 35-årige Mark Shields til Guardian.

I underskrifts-indsamlingen bliver Apple opfordret til at udarbejde en ny strategi for beskyttelse af arbejderne i de perioder, hvor man er undervejs med nye produkter og hvor arbejdspresset typisk er størst.

Desuden skal Apple offentliggøre resultaterne af den overvågning, som Fair Labor Association nu skal gennemføre på fabrikkerne - herunder navnene på de leverandører, der har overtrådt reglerne.

Han beder om, at Apple bør gennemføre disse ændringer så hurtigt som muligt. "Så hver af os igen kan gå med hovedet højt og sige,"Jeg er et Mac-menneske".

Mange af de brugere, der har efterladt kommentarer på siden, fortæller at de har brugt firmaets produkter i mange år.

"Jeg har været Mac-bruger i 17 år og det er den første grund, der kan afholde mig fra at købe Apple-produkter fremover," skriver en af brugerne.

Apple-chef Tim Cook reagerede i sidste uge med en mail til alle firmaets medarbejdere, hvor man afviser beskyldningerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere