Artikel top billede

Pas på med mobile beskeder

De populære messaging-apps til smartphones er fyldt med sikkerhedsfejl.

Forskere fra det østrigske institut SBA Research har fundet meget alvorlige sikkerhedsproblemer i ni af de mest populære messenger-applikationer til iOS og Android. Ingen af de testede applikationer er helt fri for sikkerhedshuller og mange af dem har så alvorlige sårbarheder, at det udgør en trussel mod brugernes privatsfære.

I deres rapport "Guess Who's Texting You? Evaluating the Security of Smartphone Messaging Applications" fortæller forskerne, at det i flere tilfælde er nemt at overtage brugerens konto og herefter sende og modtage beskeder i brugerens navn.

Der er især problemer med WhatsApp, som er installeret på 180.000 smartphones alene i Østrig. Med et par tricks havde sikkerhedseksperterne pludselig adgang til statusmeldinger for alle WhatsApp-brugere i hele landet og mulighed for at redigere i beskederne.

"Brugerne er ikke klar over, at disse systemer har et meget lavere sikkerhedsniveau end de tjenester, som teleoperatøren selv tilbyder - som f.eks. sms. Ved at bruge disse tjenester til at sende korte meddelelser risikerer brugerne at prisgive deres følsomme oplysninger. Hvem skulle tro, at en statusmelding som egentlig kun skal ses af dine egne kontakter, faktisk kan læses af alle med et lille trick," siger sikkerhedseksperten Peter Kieseberg.

Foruden WhatsApp har forskerne testet Viber, eBuddy XMS, Tango, Voypi, Forfone, Heytell, Easytalk og Wowtalk. Der er altså problemer med alle programmerne, hvor man typisk tilbyder gratis ip-opkald og tekstbeskeder.

SBA Research har allerede informeret softwarefirmaerne, men kun WhatsApp har reageret og lukket nogle af hullerne. Rapporten skal præsenteres på den kommende sikkerheds-konference NDSS i San Diego.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere