Artikel top billede

Forsinket filmstart hjælper pirater

Den lange pause mellem filmpremierer i USA og den internationale lancering er med til at fremme piratkopiering.

De fleste Hollywood-film har først premiere i hjemlandet USA og kommer først senere på det internationale marked. En ny rapport fra Wellesley College og University of Minnesota peger på, at denne tidsmæssige afstand er med til at fremme piratkopiering af nye film. De fleste nye film bliver spredt som piratkopier på nettet allerede kort tid efter deres premiere i USA, og det betyder at netbrugere i andre lande altså kan hente filmen online flere uger inden den kommer i deres biografer.

Ifølge forskerne betyder det at de internationale biografindtægter er 7 procent lavere end det niveau, som man kunne forvente hvis filmene ikke blev spredt som piratkopier inden premieren.

I USA har piratkopieringen ingen effekt på biografindtægterne, ifølge rapporten, men det kan altså mærkes i resten af verden.

Den nemmeste løsning er så at reducere den tid, der går fra premieren i USA til filmen kommer ud i andre lande. Det er allerede sket i et vist omfang. I 2004 gik der i gennemsnit 10 uger mellem den amerikanske og internationale premiere. I 2010 var det reduceret til fire uger. Men det er stadig for længe.

Hvis piratkopieringen af film skal inddæmmes, skal perioden forkortes yderligere, ifølge rapporten. Det betyder altså at der er mindre tid til at sprede piratkopier af filmen, inden den får sin internationale premiere.

Rapportens forfattere henviser til, at publikum har svært ved at forstå, hvorfor de skal vente så længe på at se en film der allerede har haft premiere i USA. Hvis filmen har fået positive anmeldelser, er der stor interesse for at se filmen i resten af verden - og det er med til at begunstige piratkopiering.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere