Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Brug din fritid på at hjælpe firmaer og private med computerbøvl - og tjen penge

Er du træt af at give din teknik og it-kompetence væk for skulderklap og rødvin?

"Nåh, du arbejder med it. Jamen kan du så ikke lige komme forbi og finde ud af, hvad der er galt med min router?"

Hvis du er træt af blive betragtet som gratis it-support af venner og bekendte, så opfordrer folkene bag et nyt dansk opstartsfirma dig til at sende dine bekendte i hænderne på dem.

Computerfriend.dk er en online platform, hvor it-eksperter kan give online it-support i deres fritid og tjene en lille skilling på det.

Idéen er født i iIDEA-HOUSE, en inkubatorordning i Esbjerg, og har fået venturekapital fra Innovation MidtVest.

Rigtige venner betaler

Idéen er opstået ud af frustration over, at mange betragter venner og familiemedlemmer med it-indsigt som gratis arbejdskraft, der altid har lyst til at stå til rådighed. Med Computerfriend.dk får de mulighed for hjælpe uden at give deres gode råd væk gratis.

Idéen er siden udvidet til at både private og små og mellemstore virksomheder også kan hente hjælp hos "vennerne".

"Idéen udsprang af vore egne erfaringer med IT-support til venner og bekendte, hvor vi ville ønske, at der var et system, der gjorde processen fra indledende kontakt til betaling for det udførte arbejde meget lettere," siger Thomas Wiborg Steen, direktør og grundlægger af Computerfriend.dk 

En typisk dialog foregår via skrivebordsdeling og voice-opkald.

Han håber, at it-eksperter og supportere kan se en fordel i at koble sig på Computerfriend i stedet for at opbygge deres eget enmandssupport-virksomhed.

De skal dog forvente en screeningsproces, hvor de skal dokumentere deres viden og erfaring. Men både studerende og mere erfarne it-supportere kan komme i betragtning.

Next stop: Udlandet
"Konceptet er meget skalerbart, og vi har derfor sikret os til fremtiden. Vi arbejder frem mod at udbygge konceptet internationalt og dermed starte "nørdernes revolution" flere steder i Europa," siger Thomas Wiborg Steen.

Det er bestemt ikke første gang, at opstartsvirksomheder forsøger sig med at tjene penge på it-support. I USA kan man rekvirere GeekSquad til at installere sin nyindkøbte computer hos BestBuy.

Andre forsøger som Computerfriend.dk at hjælpe online. Nogen med større held end andre.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.