Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Vil Microsoft og Google snige DRM ind i HTML5?

To it-giganter har foreslået en tilføjelse til HTML5, der skal give medieselskaber fortsat ret til at kontrollere både indhold og internetbrugere. Andre ryster på hovedet.

Med udrulningen af HTML5 forsøger it-giganter som Microsoft og Google samt den noget mindre video-on-demand-spiller Netflix at lægge et lag DRM (digital rights management) ud over internettet for at kunne styre indhold og forhindre kopiering.

De tre selskabers fortæller til web-konsortiet W3C, der står for specifikationen af HTML5, at de med deres Encrypted Media Extensions v0.1 arbejder på et API til at afvikle krypterede medier i HTML5, hvilket ellers er imod ideen i internettets næste opdatering af sit opmærkningssprog, HTML.

Det skriver The Register.

Mangler robusthed

Mere konkret har Microsoft chef for Internet Explorer-udviklingen, Adrian Bateman, skrevet til webkonsortiet angående den eventuelle udvidelse i HTML5:

"Vi tror, vi kan implementere det i alle browsere og understøtte alle containere/codecs og indhold, uden at skabe kæmpe forandringer i HTML's specifikationer for medieelementer," lyder det fra Adrian Bateman.

Microsoft-manden siger, at "mange" indholds- og applikationsudviklere har indset, at de ikke kan bruge HTML5's tags, fordi "de mangler robust indholdsbeskyttelse."

Mellem linjerne står der, at selskaberne foreslår tilføjelser til medieafspilning i HTML5, så selskaber som Adobe, Apple og Microsoft fortsat kan tilbyde Flash, Quicktime og Silverlight til medieudbydere.

Det skyldes, at disse proprietære medieprogrammer alt andet lige giver medieudbyderne mulighed for fortsat at kontrollere betaling og brugernes geografiske region på eksempelvis Googles Youtube-site.

Webkonsortiet: Uetisk
Hos webkonsortiet WC3 ryster man på hovedet over Microsoft, Googles og Netflix' forslag, som bliver kaldt for "uetisk", uden det bliver yderligere forklaret, hvad man lægger i uetisk.

Derudover har Googles Ian Hickson fra W3C skrevet til Microsofts Adian Bateman og forklaret, at webkonsortiet ikke vil følge op på forslaget om at tilføje udvidelser, så tech-giganter og medieselskaber fortsat kan kontrollere internetbrugerne.

Samtidig tilføjer han, at selskabernes forslag end ikke tilbyder en mere robust indholdsbeskyttelse, selv om det ikke var et uetisk forslag i udviklingen af det leverandørneutrale HTML5.

Læs også: 

HTML5 eller apps? Sådan vælger du din mobil-løsning

Udvikler: Her skal du passe på med HTML5 og CSS3  




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere