Artikel top billede

Stjålen bærbar havde koder til rumstation

Tyveriet af en ukrypteret computer med kontrolkoder til den internationale rumstation er kun et af mange vellykkede it-angreb mod NASA.

NASA mistede sidste år en bærbar computer med koder som bruges til at kontrollere den internationale rumstation ISS. Det blev afsløret i denne uge under en høring i den amerikanske kongres, skriver CNET.

Men tyveriet er ikke et enkeltstående tilfælde. NASA har mistet dusinvis af mobile enheder med følsomme informationer i de seneste år.  Det gælder blandt andet en bærbar computer med fortrolige oplysninger om Constellation og Orion rumprogrammerne.

Mellem april 2009 og april 2011 er der forsvundet mindst 48 enheder, fortæller NASA, og mange af dem indeholder personfølsomme oplysninger eller dokumenter om teknologi, der er omfattet af den amerikanske eksportkontrol. NASA indrømmer samtidig, at det faktiske tal kan være endnu højere.

I det sidste år er der registreret 47 avancerede cyberangreb, også kaldet advanced persistent threats (APTs), og i 13 tilfælde er det lykkes for angriberne at trænge ind på NASA's computere.

I et af disse angreb fik hackerne fat i login-data for 150 NASA-ansatte, der kunne bruges til at opnå yderligere adgang til organisationens it-systemer.

Et andet angreb rettede sig mod Jet Propulsion Laboratory i Pasadena og blev sporet til en kinesisk ip-adresse.

NASA erkender da også at kun 1 pct. af de portable enheder er krypterede. Sidste år blev NASA kritiseret for elendig sikkerhed i en regeringsrapport. Den advarede netop om, at hackere kan få adgang til systemer som bruges til at kontrollere rumfærger eller den internationale rumstation ISS.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere