Artikel top billede

Stjålen bærbar havde koder til rumstation

Tyveriet af en ukrypteret computer med kontrolkoder til den internationale rumstation er kun et af mange vellykkede it-angreb mod NASA.

NASA mistede sidste år en bærbar computer med koder som bruges til at kontrollere den internationale rumstation ISS. Det blev afsløret i denne uge under en høring i den amerikanske kongres, skriver CNET.

Men tyveriet er ikke et enkeltstående tilfælde. NASA har mistet dusinvis af mobile enheder med følsomme informationer i de seneste år.  Det gælder blandt andet en bærbar computer med fortrolige oplysninger om Constellation og Orion rumprogrammerne.

Mellem april 2009 og april 2011 er der forsvundet mindst 48 enheder, fortæller NASA, og mange af dem indeholder personfølsomme oplysninger eller dokumenter om teknologi, der er omfattet af den amerikanske eksportkontrol. NASA indrømmer samtidig, at det faktiske tal kan være endnu højere.

I det sidste år er der registreret 47 avancerede cyberangreb, også kaldet advanced persistent threats (APTs), og i 13 tilfælde er det lykkes for angriberne at trænge ind på NASA's computere.

I et af disse angreb fik hackerne fat i login-data for 150 NASA-ansatte, der kunne bruges til at opnå yderligere adgang til organisationens it-systemer.

Et andet angreb rettede sig mod Jet Propulsion Laboratory i Pasadena og blev sporet til en kinesisk ip-adresse.

NASA erkender da også at kun 1 pct. af de portable enheder er krypterede. Sidste år blev NASA kritiseret for elendig sikkerhed i en regeringsrapport. Den advarede netop om, at hackere kan få adgang til systemer som bruges til at kontrollere rumfærger eller den internationale rumstation ISS.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere