Artikel top billede

Her er den nye iPad

Apple har præsenteret sin nye iPad med HD-skærm og 4G.

Fredag 23. marts er dagen, hvor den nye iPad kan købes i Danmark. Apple har som ventet præsenteret den tredje generation af sin tavlecomputer under et arrangement i Yerba Buena Center i San Francisco onsdag aften dansk tid. Apple-chef Tim Cook gik på scenen og efter en kort præsentation af den nye Apple TV-boks - der også kommer den 23. marts - kunne han løfte sløret for den nye iPad.

Der var ikke de store overraskelser i onsdagens præsentation - den første store produktlancering fra Apple efter Steve Jobs' død. De fleste detaljer var allerede sluppet ud på forhånd. Den vigtigste nyhed er skærmen. Det nye 9,7 tommers panel har en opløsning på 2.048 x 1.536 billedpunkter. Det er tre millioner pixels på den lille tavlecomputer.

Det svarer til en pixel-tæthed på 264 punkter per tomme (ppi). Til sammenligning har den nuværende iPad en opløsning på 1.024 x 768 pixel og en ppi-værdi på 132. Så ppi'en er altså fordoblet - men det er ikke helt Retina-kvalitet, som starter ved 300 ppi.

Apple kalder dog alligevel det nye display for et Retina-panel og begrunder det med, at tavlecomputeren typisk holdes lidt længere væk end en telefon. Derfor lægger man altså ikke mærke til, at de enkelte pixels er lidt større.

Det er ikke kun billedopløsningen, der er forbedret i panelet. Apple fortæller at farvegengivelsen også er blevet bedre.

Nu med 4G

Den nye model har fået en A5X-processor med to kerner og har således ikke - som mange ellers havde ventet - en quad-core-processor. Men den nye iPad har en quad-core grafikchip, som ifølge Apple skulle være fire gange hurtigere end Tegra 3.

Den anden store nyhed er LTE (4G). Den nye tablet skulle være i stand til at overføre op til 73 Mbps på de amerikanske LTE-net hos Verizon og AT&T. Der kommer forskellige 4G-udgaver til de to teleselskabers net.

Men selvom Apple har indbygget en 4G-antenne, så ligger batteritiden stadig uforandret på 10 timer. Til gengæld er den nye iPad blevet en smule tykkere og tungere - den er 9,4 mm tyk (iPad 2 er 8,8 mm) og vejer 650-660 gram (601 gram i forgængeren).

Den nye iPad har fået understøttelse for Bluetooth 4.0 teknologi, som bruger mindre energi end ældre versioner og skulle være i stand til at forbinde sig hurtigere til de trådløse enheder. Bluetooth 4.0 egner sig især til sensorer og små enheder med begrænset batteri-kapacitet.

Bedre kamera

Kameraet på bagsiden er også forbedret og er nu i stand til at tage billeder med fem megapixel og optage video med 1080p. Dette iSight kamera har også autofokus og ansigtsgenkendelse. Apple har indbygget en Image Signal Processor direkte i A5X-processoren og det betyder også at der er indbygget softwarebaseret billedstabilisering.

Men FaceTime-kameraet på iPad'ens forside er ikke ændret væsentligt i forhold til forgængeren.

Apple brugte også præsentationen til at fremvise flere nye apps til iPad, herunder en ny version af Garageband der understøtter jam-sessions med op til fire iOS-enheder, et nyt kapitel i Infinity Blade serien kaldet Dungeons, flyspillet SkyGamblers og en ny udgave af iPhoto med mange nye funktioner til fotodeling.

Priser og lanceringsdato

Den nye iPad kommer på markedet i USA den 16. marts og i mange andre lande - herunder Danmark - kan den så købes fra den 23. marts. Prisen i USA ligger på 499 dollar for en 16 GB WiFi model og går op til 829 dollar for en 64 GB version med 4G.

Den gamle iPad 2 er nu faldet til 399 dollar for en model med 16 GB uden 3G.

Det var ventet at den nye tavlecomputeren skulle hedde iPad 3 eller iPad HD, men Apple omtaler selv kun produktet som "den nye iPad".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere