Artikel top billede

Lås dit wifi - ellers kommer politiet

Australsk politi leder nu aktivt efter husstande, hvor det trådløse signal ikke er sikret godt nok.

Ulåste trådløse netværk er guf for it-kriminelle, der vil lave deres unoder uden at blive afsløret. Derfor er det politiets opgave at få sat kodeord på de pivåbne forbindelser.

Sådan er det i hvert fald i Australien, hvor ordensmagten er begyndt at forebygge internet-kriminalitet ved at advarer borgerne om, at deres wifi står klart til at blive udnyttet af ubudne gæster.

Politiet i Queensland vil som de første køre rundt i gaderne i Brisbane og lede efter signaler, der ikke er krypteret - helt lavpraktisk "wardriving" med en bærbar på føresædet.

Betjentene skal så informere ejerne af de usikre netværk og vende tilbage på et senere tidspunkt for at se, om opfordringen er blevet fulgt.

Hvad er en sikker forbindelse?

Nogle sikkerhedseksperter hilser politiaktionen velkommen, mens den blandt nogle borgere vækker forundring. Nogle mener, at politiet i stedet burde bruge sin kræfter på almindeligt politiarbejde. Det kan man læse på politiets Facebook-side.

Her spørger en borger også, hvad politiet helt præcist betegner som en sikker kryptering, da de fleste jo kan brydes.

"WPA2 er et minimum, som også de fleste routere understøtter. Det er trods alt bedre at have en sikkerhedslås på sin fordør end at nøjes med et fluenet," svarer politiet og siger, at WEP-krytering ikke er nok.

I Danmark

Åbne netværk har også været et debatemne i Danmark.

I flere retssager om fildeling har anklagede klaret frisag, fordi det ikke har været muligt at henføre den ulovlige fildeling til den specifikke person.

Af samme årsag har den danske filmproducent Ronnie Fridthjof argumenteret for, at den person, der betaler for internetforbindelsen, burde gøres ansvarlig for, hvad der foretages på deres netforbindelse - uanset hvem der rent faktisk har foretaget handlingen. Et tiltag som skulle gøre ejermændene mere interesseret i at sætte kodeord på deres forbindelse, men som også kan være på kant med den dansk retsikkerhed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere