Artikel top billede

Mystisk internet-orm er fundet i ny variant

Nu er der opdaget en ny version af den Stuxnet-lignende internet-orm Duqu.

En ny version af den mystiske internet-orm Duqu er dukket op på nettet. Det sker kun få dage efter at Kaspersky Lab har identificeret det hidtil ukendte programmeringssprog, der er brugt til at skrive dele af koden til ormen.

Nu fortæller Symantec at man har fundet en variant af Duqu-ormen på nettet med ny kode, som indikerer at programmørerne bag ormen stadig er aktive.

Der er mange lighedspunkter mellem Duqu og Stuxnet, som angiveligt blev skrevet for at ramme det iranske atomprogram. Mange mener at USA, Israel eller begge står bag Stuxnet.

Symantec har tidligere vurderet, at Duqu og Stuxnet er skrevet af de sammen programmører. Men denne gang er målet kun at samle informationer og ikke sabotage. Duqu er meget lille i forhold til Stuxnet.

Kaspersky Lab afslørede i sidste uge at det ukendte sprog, der er brugt til at skrive dele af Duqu, faktisk er skrevet i en speciel objekt-orienteret version af C, der er kompileret med Microsoft Visual Studio.

Der spekuleres nu på, at de ukendte programmører bag ormen har valgt C for at sikre, at ormen kan kompileres til alle platforme. I øjeblikket kører den kun på Windows.

Symantec fortæller om den nye variant i denne blog. Her er der blandt andet taget yderligere skridt for at beskytte programmet mod at blive opdaget af sikkerheds-software og der er en ny krypterings-algoritme.

Men eksperterne hos Symantec har kun analyseret en lille del af koden og de har svært ved at vurdere, om der også er tilføjet andre nye komponenter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.