Artikel top billede

Sådan skaffer Google og Microsoft billige switches

Slut med at købe hos HP og Cisco. De store netgiganter handler netværksudstyr direkte hos de asiatiske producenter.

Google, Amazon, Microsoft og Facebook har alle etableret gigantiske datacentre rundt omkring i verden og de køber enorme mængder af netværksudstyr. Men de store giganter handler i stadig mindre grad hos de store netværks-leverandører som Cisco, HP og Juniper. I stedet handler de direkte hos producenterne i Kina og Taiwan, skriver Wired.

Det er en markant ændring, som kan få stor betydning for det globale hardware-marked. Wired har talt med en tidligere Google-ingeniør, som fortæller at selskabet i de seneste år har bygget sit eget netværksudstyr sammen med forskellige asiatiske producenter.

Cloud computing beskrives som et våbenkapløb, hvor det handler om at levere den bedste service til den laveste pris. Her betyder det meget, at man kan handle direkte hos fabrikkerne i Asien og dermed reducere prisen for sin hardware.

Cisco og det Dell-ejede Force10 bruger de samme fabrikker, som altså nu fremstiller udstyr direkte til Google, Facebook og de andre internet-giganter. De har ganske enkelt fjernet mellemmanden og går nu direkte til kilden.

Google har så mange brugere og så voldsom trafik, at man møder problemer som ingen andre datacentre på kloden har prøvet før. Derfor giver det mening for Google at udvikle sit eget udstyr - og samtidig vil man gerne forsøge at holde kortene tæt ind til kroppen.

Derfor vil internet-giganterne heller ikke bekræfte, hvor de køber deres switche og routere. Facebook har dog tidligere afsløret, at man handler direkte med taiwanesiske producenter som Quanta og Wistron.

"Hvis du bygger web giganten 3.0, kan du tage til Taiwan og købe kassevis af switche ... Det er den mest spændende ting i Silicon Valley lige nu," siger Martin Casado fra netværksfirmaet Nicira til Wired.

Det samme er tilfældet med servere, hvor Google, Amazon og de andre giganter også har udviklet deres egne løsninger - som så bliver produceret i Asien. Det næste kan blive storage. Man behøver ikke være en stor internet-gigant for at handle direkte hos ODM (Original Design Manufacturer) fabrikkerne i Asien.

"Markedet er nu modnet og har nået et punkt hvor alle kan handle direkte hos ODM'er. Du behøver ikke være Google," siger J.R. Rivers, som selv rådgiver internet-firmaerne om deres hardwarekøb i Asien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere