Artikel top billede

Christian Rasmussen og Cathrine Andersen har stiftet Canvasdropr.

Dansk startup-firma med lynsucces - nu skal der tjenes penge

CanvasDropr blev lanceret sidste år og var en øjeblikkelig succes med brugere i hele verden. Men hvordan vender man brugere til indtjening? CanvasDropr mener at have løst koden.

Måske har du ikke selv hørt om CanvasDropr, men det er der mange andre, der har.
Den nye danske tjeneste har fra start fået brugere i 100 forskellige lande - længe før firmaet fandt en måde at tjene penge på sin tjeneste.

Men den kommer nu. Det danske iværksætterfirma er draget til messen The Next Web i Holland for at præsentere en B2B-løsning, der skal skaffe indtægter til firmaet.

Men hvad laver CanvasDropr egentlig?

100 på en gang

"Helt kort sagt kan man kan forestille sig CanvasDropr platformen som et virtuelt blankt lærred, hvor et ubegrænset antal mennesker kan trække filer ind, som vises visuelt med det samme på alle deltageres skærme. Alle brugere kan samtidig uploade, redigere, tegne, skrive og vise hinanden indhold og alle ændringer sker hos alle brugere samtidig," fortæller medstifter Cathrine Andersen, der også kalder CanvasDropr for en visuel udgave af Google Docs og Dropbox.

CanvasDropr blev født som en forbrugertjeneste. Men firmaerne har også efterspurgt tjenesten.

"Det har udviklet sig meget siden sidste år. Vi startede med at fokusere på consumermarkedet og betragtede CanvasDropr som en tjeneste til billeder og videoer. Det er stadig grundtanken, men nu har vi set, hvordan brugerne anvender tjenesten, og vi har fået en masse uopfordrede henvendelser fra firmaer, der kan se muligheder i CanvasDropr," siger Cathrine Andersen.

SE GALLERI: Besøg CanvasDropr i startup-kollektivet Founders House

Derfor har firmaet besluttet at fokusere på små- og mellemstore firmaer, når der skal tjenes penge ind til CanvasDropr.

Grundproduktet forbliver gratis, men firmaer kan nu tilkøbe ekstra funktionaliteter ved at betale ni dollars om måneden per bruger.

De typiske kunder i CanvasDroprs butik er grafiske firmaer for eksempel mediebureauer, designere, fotografer, marketingafdelinger, modeindustrien men også skoler. De kan anvende CanvasDropr til at samarbejde om visuelle beslutninger, hvis de befinder sig på forskellige geografiske destinationer og forskellige enheder.

Et ubegrænset antal mennersker kan trække billeder, videoer, Photoshop-filer, PDF-filer og Powerpoint-præsentationer ud på det digitale lærred og arbejde synkront med filerne. Man kan ikke redigere i filerne. Men holdet kan samarbejde og blive enige om, hvordan for eksempel en præsentation skal være eller hvordan en reklamekampagne skal forme sig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere