Artikel top billede

Kunøes charmeoffensiv driver Atea-kurs i vejret

Amerikanske investorer ejer nu 20 procent af forhandlergiganten, som trods et hårdt marked fortsatte med at vinde markedsandele i årets første kvartal.

Bill and Melinda Gates Foundation Trust er ikke den eneste udenlandske investor, som har fået øjnene op for potentialet i Atea.

Det fremgik ved fremlæggelsen af Atea-koncernens kvartalsregnskab tidligere i dag, hvor storaktionæren Ib Kunøe selv tog ordet og pegede på, at Atea-aktien på det seneste er steget markant i værdi som følge af en aktiv indsats overfor især amerikanske investorer, som via deres aktieposter nu sidder på omkring 20 procent af ejerskabet.

"Vi har holdt et stort antal møder med potentielle investorer for at overbevise dem om, at Atea er et godt selskab at investere i," fortalte Ib Kunøe og pegede samtidig på, at indsatsen har smittet positivt af på Ateas aktiekurs, som i løbet af det sidste halve år er steget med 30 procent.

Forkæler aktionærerne

Samtidig har Atea forkælet sine ejere med udbetaling af udbytte på fem kroner for hver aktie.

På dagens pressemøde kunne Ateas koncernchef Claus Hougesen samtidig præsentere endnu et pænt kvartalsresultat med vækst i omsætningen på godt seks procent og et EBITDA-resultat (resultat før renter, skat, afskrivning og nedskrivning)  på 160 millioner kroner. Det er især den norske og danske del af Atea, som leverer væksten med en dansk vækst på godt otte procent. Samlet set omsatte Atea for 4,7 milliarder kroner i årets første tre måneder.

"Vi fortsætter med at vinde markedsandele i et meget barskt marked," lød det fra Claus Hougesen, som samtidig lovede fortsat vækst både gennem opkøb og erobring af nye markedsandele.

Det fremgik endvidere, at væksten i Atea også slår igennem på mandskabssiden, hvor koncernen det seneste år har udvidet antallet af medarbejdere med lidt over 10 procent, så man i dag har tæt på 6.000 ansatte. Med 1.436 står den danske del af Atea for omkring en fjerdedel af personalet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere