Artikel top billede

Borgbjerg: Nu er HP's gavesæk med servere tom

300 iværksættere kontaktede HP for at få udleveret en gratis server. Resten af modtagerne fik et opkald fra onlineforhandleren Dustin

Midt i april gik HP Danmark ud med en kampagne, hvor producenten annoncerede, den ville forære 500 servere væk til nystartede iværksættervirksomheder. 

Kampagnen har affødt kritiske kommentarer fra SMB-forhandlere, som mener, at HP har svigtet de små forhandlere i kanalen ved at vælge onlineforhandleren Dustin som eneste partner på kampagnen.

Nu er kampagnen slut. I følge HP's danske serverchef Tina Borgbjerg, blev de sidste servere sendt af sted i fredags.

"Det har været en succes. For mig er det en positiv overraskelse, at 300 iværksættere meldte sig selv via vores webside. Det havde vi ikke regnet med," siger Tina Borgbjerg til CRN.

I samme åndedrag fortæller hun, at de resterende 200 servere blev delt ud til firmaer, som Dustin kontaktede på vegne af HP. Virksomheder, der optrådte på en liste fra Erhvervsstyrelsen, som HP har fået lavet til lejligheden.

Læs mere:


Tina Borgbjerg mener ikke, at HP ved at lade Dustin ringe op til iværksættervirksomhederne,  er faldet sin forhandlerkanal i ryggen.

"Vi er glade for vores kanal. Men vi har set dette som en logistik-opgave. Derfor valgte vi at gå med Dustin. Jeg mener heller ikke, vi tager kunder fra nogen, fordi de fleste af de virksomheder, vi har kontaktet, ikke har købt hos en it-forhandler før," siger hun.

Tina Borgbjerg har haft en dialog med nogle af de forhandlere, der har været kritiske overfor kampagnen. Og hun indrømmer, at hvis HP nogensinde skulle gentage successen og lave en lignende kampagne, så ville hun nok overveje at involvere andre og flere forhandlere.

"Men en lignende kampagne er ikke noget, vi har på tegnebrættet foreløbig," siger hun.

Et af HP's primære mål med kampagnen har da også været at komme bredt ud blandt SMB-kunder.

"Dell er stærke på segmentet for små servere. Vores styrke er mere hos de store virksomheder. Så det er da klart, at det store formål for os er at skabe et footprint i low-end-markedet," slår hun fast.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere