Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

5 ting vi elsker og hader ved Samsung Galaxy S III

Presset på Samsung Galaxy S III er stort, og den er nærmest blevet betragtet som en mobil-messias. Men ikke alt er perfekt, og vi afslører her, hvad vi elsker og hader ved telefonen.

5 ting vi elsker og hader ved Samsung Galaxy S III

Mange forventede, at Samsung ville lancere efterfølgeren til Galaxy S II under den årlige mobilmesse i Barcelona i februar.

Men sydkoreanerne annoncerede kort før messen, at den nye telefon ikke ville blive vist frem - til stor skuffelse for mange fanboys.

I stedet har Samsung ventet til begyndelsen af maj og lancerede for nylig Galaxy S III, der er en af årets allermest ventede telefoner.

Det skyldes ikke mindst, at den efterfølger den anmelderroste Galaxy S II, der det seneste år er solgt i mere end 20 millioner eksemplarer og har været stærkt medvirkende til at gøre Samsung til verdens i øjeblikket bedst sælgende mobilproducent.

Ved at holde telefonen tilbage lykkedes det Samsung at skabe en stor hype, som ellers kun ses ved produktlanceringer fra Apple.

Nettet boomede med spekulationer og rygter. Men nu er alle detaljer afsløret, og vi er klar med en foreløbig vurdering af Galaxy S III.

Det bedste

+ Størrelsen

Selv om skærmen er 4,8 tommer, er mobilen ikke vokset meget i forhold til sin forgænger Galaxy S II.

Samsung har været dygtig til at få skærmen til at gå tæt til kanten, og derfor virker telefonen ikke voldsomt bombastisk.

Galaxy S III er 8,6 millimeter tyk, og dermed er den trods større batteri og skærm ikke meget større end version II, der målte 8,5 millimeter på maven. Vægten er 133 gram, og det er klart godkendt. 

+ Batterilevetid

Det er naturligvis først ved en rigtig test, at batteriet kan vurderes. Men allerede nu tegner det godt.

Galaxy S III er udstyret med et 2100 mAh batteri, og det er mere end eksempelvis konkurrenten HTC One X med 1800 mAh og væsentlig mere end Samsung Galaxy S II med 1650 mAh.

Med stor skærm og mulighed for avancerede 3D-spil og HD-video er det også nemt at suge strømmen ud af mobilen.

Derfor er det godt at se, at Samsung har taget denne del af telefonen seriøst. 

+ Ansigts- og bevægelsesgenkendelse

Samsung Galaxy S III bruger frontkameraet til at holde øje med sin ejermand. Det er ikke big brother, men for at registrere øjenbevægelser.

Hvis der kigges på skærmen, går den ikke pludselig på standby, mens du er ved at læse noget.

Telefonen reagerer også på bevægelse, hvis der tastes et nummer ind, og telefonen føres op til øret.

Herefter vil den selv ringe op. Måske er det en gimmick, men det er alligevel rart at se en mobilproducent, der prøver at gøre hverdagen lidt nemmere. 

+ Kamera

Der sidder et hurtigtskydende kamera i Galaxy S III, og Samsung er ikke gået megapixel-amok. Kameraet tager fotos i otte megapixel opløsning ligesom forgængeren, Galaxy S II, og det kan umiddelbart virke lidt skuffende.

Men megapixel siger intet om billedkvalitet, og vi er mere begejstrede for, at kameraet nu kan skyde tre fotos i sekundet samt optage lange billedserier. I øvrigt er mobilen intelligent nok til at vælge det bedste foto ud fra en billedserie og slette de mindre vellykkede. 

+ Hukommelse

Samsung Galaxy S III kommer i forskellige versioner med henholdsvis 16, 32 og 64 gigabyte hukommelse.

Modsat mange af konkurrenterne har Samsung samtidig gjort plads til Micro SD-kort i telefonen, og det er dermed muligt selv at udvide hukommelsen.

Trenden går ellers mod telefoner med faste bagsider, hvor det ikke længere er muligt at tilføje kort.

I en tid med musikstreaming og gratis onlinetjenester med flere gigabyte lagerplads som Dropbox og Google Drev er det måske heller ikke vigtigt så længere.

Men hukommelseskort er stadig en praktisk løsning, hvis indhold hurtigt skal flyttes fra en telefon til en anden - eller til en computer.

Det værste

- Design

Der er ikke megen nytænkning bag designet på Samsung Galaxy S III, som ligner sin forgænger uhyggeligt meget.

Vi havde gerne set, at Samsung havde været lidt modigere, når sydkoreanerne nu så gerne vil have Apple ned med nakken.

Det kræver ganske enkelt et noget mere spektakulært design at få Apple-fans til at skifte deres stilfulde mobiler ud og skifte til plastiktelefonen Galaxy S III.

- Naturtema

"Tilbage til naturen"-temaet på Galaxy S III er lidt for hippie-agtigt til vores smag.

Lyde fra naturen dominerer telefonen som ringetoner og alarmer, og designet er inspireret af sten og dråber, lyder det fra sydkoreanernes pr-folk.

Der er ikke noget i vejen med at være ven med naturen, men det virker lidt søgt, og nogle af de funktioner, der blev vist frem ved lanceringen af telefonen, er set på andre telefoner fra eksempelvis Motorola.

Muligvis skal naturtemaet lokke et kvindeligt publikum indenfor, så det ikke kun er savlende nørder, der kaster sparepengene efter Samsungs nye telefon. Men økotrip og en frådende quadcore processor, som sidder i motorrummet på Galaxy S III, er en lidt bizar blanding.

- Voice S

Voice S ligner umiddelbart et plagiat af den virtuelle assistent Siri fra iPhone, og Apples advokater er formentlig allerede i gang med at slibe deres fyldepenne for at dolke sydkoreanerne ved endnu en patentsag.

For os danskere er Voice S - og Siri for den sags skyld - fuldkommen ligegyldig, med mindre vi vil snakke engelsk, tysk eller fransk med vores telefon. Taleassistenten virker ikke på kartoffeldansk og kommer formentlig aldrig til det. Øv.

- Ekstraudstyr

I forbindelse med lanceringen af Galaxy S III kunne Samsung præsentere en masse forskelligt ekstraudstyr, blandt andet en trådløs oplader.

Men der følger ikke særlig meget lir med telefonen, og du må derfor have flere penge op af lommen. Come on, Samsung!

Hvis vi skal betale 5.000 kroner for en telefon, er det altså lidt fedtet ikke at vedlægge et HDMI-kabel eller HDMI-adapter til telefonen. Eller en AllShare Cast-dongle, der kan sende indhold fra mobilen ind på fladskærmen i stuen.

- Forventningspresset

Samsung Galaxy S III kan ikke andet end at skuffe en smule. Det var jo nærmest lagt op til, at den nye mobil-messias ville redde verden takket være den hype, som Samsung i bedste Apple-stil selv havde været med til at skabe op til lanceringen.

Men det er - trods alt - bare en telefon, der er spækket med nye funktioner og muligheder, men som ikke er nogen revolution.

Derfor er det nemt at tænke: "Øv, var det bare det?" Det kunne minde lidt om lanceringen af Apple iPhone 4S, hvor der var meget store forventninger, som ikke blev indfriet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.