Artikel top billede

(Foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash)

Revisor dumper nordjysk broker-regnskab

Trods pænt overskud løfter revisionen pegefingeren over for brokeren Ameta Computer. Læs her hvorfor.

Midt i et ellers fornuftigt regnskabsresultat med et plus før skat på 1,1 millioner kroner, må den nordjyske broker Ameta Computer indkassere en alvorlig røffel fra selskabets revisor.

I regnskabet har Ameta Computer bogført værdien af varelageret til knap fem millioner kroner, men revisoren mener ikke, at det svarer til realiteterne.

"Vi tager forbehold for værdiansættelsen af varebeholdningerne, der i balancen er indregnet til i alt 4,8 mio. (...) Efter vores opfattelse er der ikke foretaget tilstrækkelig nedskrivning på ukurante varebeholdninger," hedder det blandt andet i revisorens påtegning til Ameta Computers regnskab for 2011. Revisoren vil derfor ikke give den normale blanke påtegning af regnskabet.

Ametas direktør Jan Nielsen lader sig dog ikke ryste af revisorkritikken. Han henviser til, at selskabet siden regnskabsafslutning af egen drift har nedskrevet lagerværdien med næsten en million kroner.

"Det er træls at have sådan en påtegning i sit regnskab. Dags dato har vi nedskrevet lageret til 4,1 millioner kroner, og jeg regner med, at påtegningen ryger væk næste år," siger Jan Nielsen, som forventer yderligere nedskrivning af varelageret inden næste regnskabsaflæggelse.

"Vi havde nogle enkelte varer, som der var uenighed om, og som revisoren mente burde nedskrives. Men det det ville have krævet et meget omfattende administrativt arbejde, og når det ikke påvirkede vores forhold til vores bank eller vores samarbejdspartnere, så var det ikke noget, vi ville bruge kræfter på," siger han.

Ameta Computer er stiftet i 2004 og beskæftiger i dag fem ansatte i Danmark udover en stribe løst tilknyttede salgsagenter i udlandet. Der er især fokus på brokerhandel med produkter fra HP, Cisco og Sun, men man handler også med IBM og Dell. Ifølge Jan Nielsen står danske slutkunder kun for omkring fem procent af omsætningen, mens lande som eksempelvis Saudi Arabien, Dubai og Jordan generer op mod 30 procent af salget.

Ameta Computer har ligesom mange andre i it-branchen været præget af den økonomiske krise, som har givet magre resultater i de foregående år. Jan Nielsen forventer dog, at det pæne resultat for 2011 gentager sig igen i år.

"Det har været en lidt drøj tid henover finanskrisen i 2009 og 2010. Men nu er der ved at være styr på sagerne igen. Der er gang i salget, og vi når vores budgetter, så vi regner med at lave et tilsvarende plus i år," slutter Jan Nielsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere