Artikel top billede

Ericsson forudsiger stor stigning i mobil datatrafik

Den mobile datatrafik vil vokse til det 15-dobbelte ved udgangen af 2017, forudsiger Ericsson.

Svenske Ericsson har netop udsendt sin seneste "Traffic and market report". Den forudsiger, at langt størstedelen af verdens befolkning vil have mobil adgang til hurtigt og stabilt internet inden for få år. Andelen af klodens indbyggere med mobil 3G-dækning, som sidste år var mindre end 45 pct., forventes at stige til 85 pct. i 2017.

Det går hånd i hånd med en voldsom eksplosion i datatrafikken. Den globale mobile datatrafik blev fordoblet i første kvartal af 2012 i forhold til året før, og det ventes at datatrafikken vil vokse til det 15-dobbelte ved udgangen af 2017.

Sidste år var det 5 pct. af verdens befolkning, der havde 4G-dækning, og det forudsiges at stige til 50 pct. i 2017.

Til den tid vil antallet af smartphone-abonnementer runde tre milliarder. I øjeblikket er der omkring 6,2 mia. mobiltelefon-abonnementer i verden - dette tal omfatter altså både almindelige mobiler og smartphones - og det stiger med 170 mio. i kvartalet.

Den største gennemgående trend, som kortlægges i rapporten er, at alting bliver mobilt - og det er især video, der driver trafikken.

Rapporten viser også, at udrulningen af 4G-teknologi sker i meget højt tempo, især i Vesteuropa og Nordamerika. I Europa er det de nordiske lande, der driver udviklingen gennem en hurtig udrulning af LTE.

Forleden kom Cisco med en ny rapport, der forudsiger at den globale ip-trafik vil stige til 1,3 zettabyte i 2016. Til den tid vil mere end halvdelen af internet-trafikken køre over trådløse netværk og mobilnet, forudsiger Cisco.

Den mobile trend understreges af nye tal fra ComScore, som fortæller at hver fjerde smartphone-bruger i USA også bruger en tablet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere