Artikel top billede

Ericsson forudsiger stor stigning i mobil datatrafik

Den mobile datatrafik vil vokse til det 15-dobbelte ved udgangen af 2017, forudsiger Ericsson.

Svenske Ericsson har netop udsendt sin seneste "Traffic and market report". Den forudsiger, at langt størstedelen af verdens befolkning vil have mobil adgang til hurtigt og stabilt internet inden for få år. Andelen af klodens indbyggere med mobil 3G-dækning, som sidste år var mindre end 45 pct., forventes at stige til 85 pct. i 2017.

Det går hånd i hånd med en voldsom eksplosion i datatrafikken. Den globale mobile datatrafik blev fordoblet i første kvartal af 2012 i forhold til året før, og det ventes at datatrafikken vil vokse til det 15-dobbelte ved udgangen af 2017.

Sidste år var det 5 pct. af verdens befolkning, der havde 4G-dækning, og det forudsiges at stige til 50 pct. i 2017.

Til den tid vil antallet af smartphone-abonnementer runde tre milliarder. I øjeblikket er der omkring 6,2 mia. mobiltelefon-abonnementer i verden - dette tal omfatter altså både almindelige mobiler og smartphones - og det stiger med 170 mio. i kvartalet.

Den største gennemgående trend, som kortlægges i rapporten er, at alting bliver mobilt - og det er især video, der driver trafikken.

Rapporten viser også, at udrulningen af 4G-teknologi sker i meget højt tempo, især i Vesteuropa og Nordamerika. I Europa er det de nordiske lande, der driver udviklingen gennem en hurtig udrulning af LTE.

Forleden kom Cisco med en ny rapport, der forudsiger at den globale ip-trafik vil stige til 1,3 zettabyte i 2016. Til den tid vil mere end halvdelen af internet-trafikken køre over trådløse netværk og mobilnet, forudsiger Cisco.

Den mobile trend understreges af nye tal fra ComScore, som fortæller at hver fjerde smartphone-bruger i USA også bruger en tablet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere