Artikel top billede

Frank Mortensen (th) og Ulrik Roland kan stikke et tocifret millionbeløb i lommen efter salget af deres guldæg A Gain til norske Inmeta Crayon.

Crayons opkøb forgylder Frank Mortensen

Inmeta Crayon betaler sit opkøb af A Gain med aktier for millioner. Læs analytikers bud på, hvad nordmændene har betalt for at få fingre i den danske licensspecialist.

Det er en mere end almindelig veldrevet forhandler, som skifter ejer, efter at norske Inmeta Crayon i dag har meddelt, at man overtager den danske licensspecialist A Gain.

Modsat Crayons danske afdeling har A Gain de seneste år præsteret pæne overskud kulminerende i 2011 med et overskud før skat på næsten 15 millioner kroner. Til sammenligning har Crayon i Danmark trods en betragtelig omsætning de seneste to år kun lige akkurat fjernet de røde tal fra bundlinien, efter at man i 2009 måtte indkassere et underskud på mere end syv millioner kroner.

Betalingen til A Gains to stiftere, direktør Frank Mortensen og Ulrik Roland, består af aktier i Inmeta Crayon-koncernen.

Kanalveteran og virksomhedsmægler Lars Krull, som i dag er ansat som senior advisor ved Aalborg Universitet, vurderer på baggrund af de seneste A Gain-regnskaber, at det har været en anseelig bunke aktier, som er blevet lagt foran de to danskere.

Ifølge Inmeta Crayon bliver Frank Mortensen og Ulrik Roland efter salget til nordmændene henholdsvis den tredjestørste og sjettestørste aktionær i den norske koncern. Hovedaktionær er investeringsselskabet Norvestor, som ejer cirka to tredjedele af aktierne.

"Når der er tale om, at opkøbet er betalt med Crayon-aktier, vil jeg, baseret på det seneste årsresultatet, vurdere, at den samlede pris ligger et sted mellem 60 og 100 millioner kroner. Men prisen afhænger naturligvis af, om det seneste meget pæne regnskab er noget, som både køber og sælger forventer vil fortsætte fremover," siger Lars Krull, som især er imponeret over A Gains afkastningsgrad, som i det seneste regnskab er oppe på 15 procent.

"Det bliver en udfordring at fastholde det i det fusionerede selskab," lyder vurderingen fra Lars Krull.

Læs også:
Crayon fusionerer med A Gain
Fusion: A Gain tjener 50 gange mere end Crayon

Frank Mortensen: Vi fordobler forretningen på tre år

Microsoft roser Crayon/A Gain-fusion

Portræt: Crayon: Vi finder altid som minimum vores løn




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere