Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Hougesen om Atea-regnskab: Det kan vi gøre bedre

I takt med markedets opbremsning er også Ateas avancer nu skrumpet ind. Læs, hvor mange penge it-mastodonten skovlede ind i andet kvartal.

Selv om Atea fortsat skovler penge ind og giver konkurrenterne baghjul med længder, er tempoet dog også her bremset lidt op.

Atea har netop fremlagt regnskab for årets andet kvartal. Og koncerndirektør Claus Hougesen er ikke tilfreds.

"Det kan vi gøre bedre," sagde han på et pressemøde fredag morgen.

"Atea levede ikke op til sit potentiale i andet kvartal. Med vores størrelse på markedet skal vi gøre det bedre, men andet kvartal har været sværere end forventet."

Koncernen kommer da også ud af andet kvartal med et betydeligt lavere overskud end samme kvartal sidste år. Knap 154 millioner kroner bliver resultatet før skat for andet kvartal i 2012, hvilket er hele 16,9 procent mindre end andet kvartal 2011.

Til sammenligning er omsætningen i samme periode steget med knap otte procent til 5,3 milliarder kroner.

Billig hardware

Faldet i overskuddet trods stigende omsætning skyldes en lavere avance på de enkelte produkter. I regnskabet for andet kvartal skriver Atea:

"For fortsat at vinde markedsandele på hardwaremarkedet har Atea givet efter for prispresset ved at acceptere aftaler med en lavere avance."

Ideen er at tjene på de efterfølgende services.

"Vi har været aggressive i andet kvartal og er blevet ved med at vinde markedsandele, selvom det er et presset marked. Den tilgang har haft negativ indflydelse på avancerne, men øget salg af produkter vil føre til flere salg af services efterfølgende," siger Claus Hougesen.

Så til Danmark

Også i Danmark har Atea oplevet et fald i avancen. Fra en gennemsnitlig avance på 10,9 procent i andet kvartal i 2011 er avancen i de samme tre måneder i år faldet til 10,2 procent.

Det fald afspejler sig også i resultatet.

Atea Danmark har i andet kvartal omsat for halvanden milliarder kroner. Det er en fremgang på knap fem procent sammenlignet med samme kvartal sidste år. Det giver et resultat før skat på 44,5 millioner kroner, hvilket er en tilbagegang på seks procent i forhold til 2011.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere