Artikel top billede

Hougesen om Atea-regnskab: Det kan vi gøre bedre

I takt med markedets opbremsning er også Ateas avancer nu skrumpet ind. Læs, hvor mange penge it-mastodonten skovlede ind i andet kvartal.

Selv om Atea fortsat skovler penge ind og giver konkurrenterne baghjul med længder, er tempoet dog også her bremset lidt op.

Atea har netop fremlagt regnskab for årets andet kvartal. Og koncerndirektør Claus Hougesen er ikke tilfreds.

"Det kan vi gøre bedre," sagde han på et pressemøde fredag morgen.

"Atea levede ikke op til sit potentiale i andet kvartal. Med vores størrelse på markedet skal vi gøre det bedre, men andet kvartal har været sværere end forventet."

Koncernen kommer da også ud af andet kvartal med et betydeligt lavere overskud end samme kvartal sidste år. Knap 154 millioner kroner bliver resultatet før skat for andet kvartal i 2012, hvilket er hele 16,9 procent mindre end andet kvartal 2011.

Til sammenligning er omsætningen i samme periode steget med knap otte procent til 5,3 milliarder kroner.

Billig hardware

Faldet i overskuddet trods stigende omsætning skyldes en lavere avance på de enkelte produkter. I regnskabet for andet kvartal skriver Atea:

"For fortsat at vinde markedsandele på hardwaremarkedet har Atea givet efter for prispresset ved at acceptere aftaler med en lavere avance."

Ideen er at tjene på de efterfølgende services.

"Vi har været aggressive i andet kvartal og er blevet ved med at vinde markedsandele, selvom det er et presset marked. Den tilgang har haft negativ indflydelse på avancerne, men øget salg af produkter vil føre til flere salg af services efterfølgende," siger Claus Hougesen.

Så til Danmark

Også i Danmark har Atea oplevet et fald i avancen. Fra en gennemsnitlig avance på 10,9 procent i andet kvartal i 2011 er avancen i de samme tre måneder i år faldet til 10,2 procent.

Det fald afspejler sig også i resultatet.

Atea Danmark har i andet kvartal omsat for halvanden milliarder kroner. Det er en fremgang på knap fem procent sammenlignet med samme kvartal sidste år. Det giver et resultat før skat på 44,5 millioner kroner, hvilket er en tilbagegang på seks procent i forhold til 2011.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere