Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Nu kommer mini-printeren

Tag printeren med i lommen og udskriv informationer fra nettet på en papirstrimmel, der minder om en kassebon.

Den næste store trend kan blive små mini-printere, som kan tages med overalt og printe informationer ud på strimler, der minder om kasseboner. Der er ikke sket meget innovation på printer-området i de seneste år. Samtidig med, at vi er blevet mobile med vores smartphones og tablets, står printeren stadig og ser grim ud derhjemme.

De nye mini-printere er mobile, og de kan styres med smartphones. Et af de første projekter er Little Printer fra det britiske designfirma Berg. Den lille termoprinter er forbundet til en cloud-tjeneste, og der er applikationer til iOS, Android og Windows Phone.

Brugeren kan selv indstille, hvilke informationer hun ønsker at abonnere på - det kan være nyheder, statusopdateringer fra Facebook, Sudoku-opgaver eller vejrudsigten - og den daglige informations-strimmel bliver så printet ud ved at trykke på en knap på printeren.

Her kan man også vælge at lade sig overraske og aktivere en tilfældigheds-modus, hvor printeren selv finder indhold, der skal printes. Det er selvfølgelig også muligt at sende sine egne dokumenter til printeren, men den er ikke tænkt som en erstatning for den normale printer.

Little Printer kobles direkte til et trådløst netværk og den skulle være klar i oktober. Prisen ligger dog på omkring 2.000 kr. og er dermed forholdsvis høj. Desuden er printeren ikke helt mobil. Den kræver stadig en strømforsyning.

Et Kickstarter-projekt forsøger i øjeblikket at samle penge til en rigtig mobil printer med lithium-batteri, mPrinter. Denne termoprinter henter også sine data over et trådløst net, og man slipper således helt for kabler.

Printeren har sin egen indbyggede webserver, og brugeren kan selv udvikle små Javascript-programmer, som henter og udskriver indhold fra nettet. Man kan f.eks. skrive sit eget program, som samler aktiekurser eller trækker data fra Facebook eller Twitter.

Her er det så meningen, at man skal dele sine programmer med andre brugere på en online-platform.

Prisen for mPrinter lyder lidt mere rimelig - omkring 700 kroner - og projektet har allerede indsamlet den nødvendige finansiering på Kickstarter. Så produktionen af den lille printer kan starte inden længe.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter Microsofts løfte om at holde data i Europa: "Der falder et stengærde af bekymring fra hjerterne hos alle europæiske dataansvarlige"
Rådet for Digital Sikkerheds Henning Mortensen har haft armene oppe over hovedet siden igår. Micrsoft har lovet at holde alle europæiske brugeres cloud-placerede data i EU. Dog vil formanden gerne se hele udrulningens betingelser på skrift før festen.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.