Artikel top billede

Pas på når du modtager sms-beskeder på din iPhone

Et sms-sikkerhedsproblem i Apples mobile operativsystem iOS kan åbne for phishing-angreb.

Hvis du har modtaget en sms-besked fra banken på din iPhone, er der måske grund til at være på vagt. Denne blog advarer mod et sikkerhedshul i iOS, som betyder, at man kan forfalske afsenderen af sms'er.

Den såkaldte PDU-protokol, der bruges til sms-kommunikation, understøtter foruden det normale afsender-nummer også et såkaldte "reply to" nummer, altså det nummer, som modtagerens beskeder skal sendes tilbage til. De to numre behøver ikke være identiske.

Apple understøtter også denne funktion, men problemet er, at iOS automatisk viser "reply to" nummeret som afsender.

Det kan udnyttes ved at sætte et falsk "reply to" nummer, som f.eks. tilhører modtagerens bank eller en troværdig kontakt.

Blog-forfatteren pod2g har også frigivet et værktøj, der kan bruges til at sende sms'er med manipuleret afsender.

Apple har allerede reageret og henviser til, at der er tale om et generelt problem i selve sms-standarden. Samtidig henviser Apple til, at firmaets eget iMessage-system sørger for at kontrollere alle adresser.  

"En af begrænsningerne i sms er, at det tillader, at beskederne kan sendes med falske adresser til enhver telefon, så vi opfordrer kunderne til at være meget forsigtige, når de bliver henvist til et ukendt websted eller adresse over sms," skriver Apple i en kommentar til Engadget.

Men en mulig løsning kunne være at sørge for, at indholdet af begge felter - både det rigtige afsender-felt og "reply to" feltet - fremgår på telefonen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.