Artikel top billede

Mystisk hacker-gruppe har gennemført stort data-tyveri

En hacker-gruppe har frigivet en gigantisk datasamling fra banker og myndigheder.

Det ser ud til, at hacker-gruppen Team GhostShell har haft held med en række data-tyverier hen over sommeren. Team GhostShell har netop lagt en million datasæt ud på nettet. Der er tale om data fra myndigheder, banker, konsulent-firmaer og andre virksomheder, som er stjålet i forbindelse med det såkaldte "Project HellFire".

Men der er stor forvirring omkring, hvor mange data hackerne egentlig har fået fat i, og hvor de kommer fra.

Sikkerhedsfirmaet Imperva har analyseret de publicerede data og konstaterer, at nogle af databaserne indeholder mere end 30.000 datasæt.

"Det er svært at give en nøjagtig vurdering, men du kan sige, at det er et ganske betydeligt datatyveri," siger Imperva's strategi-chef Rob Rachwald til CNET.

Meget tyder på, at angriberne har brugt "SQL injection" angreb til at få fat i de mange data. Det er en meget almindelig type angreb, som er let at forhindre.

Den første gennemgang af databaserne viser, at de primært indeholder brugernavne og kodeord til forskellige sites, men det ser ikke umiddelbart ud til, at der er følsomme informationer.

Team GhostShell hævder også, at man har fået fat i seks milliarder datasæt fra en kinesisk mainframe med teknologi fra Kina, Japan og muligvis andre lande. Hackerne er klar til at dele disse data med alle, som har lyst til at grave sig igennem filerne.

I sin analyse konstaterer Imperva, at de mange stjålne kodeord har det sædvanlige "123456" problem. Brugerne er altså ganske fantasiløse, når det gælder om at finde på kodeord. Et advokatfirma har brugt "law321" sammen med brugerens initialer, så Hans Hansen har kodeordet hhlaw321.  

Når sikkerheden er på dét niveau, er det nok ikke så underligt, at hackerne har haft held til at trænge ind i systemerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.