Artikel top billede

Volumensalg af pc'er er et benhårdt game: Fire gode råd, hvis du tør tage chancen

Man skal kun give sig i kast med volumensalg indenfor it, hvis man er parat til at gå all-in. Læs om de fire ting, der kan gøre en forskel.

Rækken af danske forhandlere, der har knækket nakken på at ville være med på de store ordrer er lang.

Den gamle handelskolesætning "Get big, get niche og get out"  skal man tage alvorligt.

Tør du alligevel gå i kast med at spise kirsebær med de store, så er her fire ting du skal være opmærksom på.

1) Det koster penge at sælge meget

Har du penge, kan du satse på volumenforretning, ellers er det klogt at bakke ud.

Det stiller også til store krav til dit logistik-setup. Du skal være enormt omkostningseffektiv, hvis du vil komme i mål som vinder.

Kommer du til gengæld i mål, kan du lave penge. For for hvis du for eksempel fordobler din omsætning, skal du måske øge antallet af medarbejdere, men ikke i samme takt, som omsætningen er steget. Derfor vil den rigtige investering i logistikken vil koste dig  mindre, end du tjener ind på grund af den øgede omsætning.

2) Udnyt producenternes kvartalsfokus

Dine leverandørers sælgere har også salgsmål de skal nå. Er du stor forhandler kan du derfor presse prisen for aftage flere læs varer, som en producent eller distributør skal af med. 

På den måde slipper producenten eller distributøren for at ringe til mere end 100 forskellige forhandlere for at få afsat de samme varer. 

Således får I i fællesskab løst de udfordringer, som producenten eller distributøren kan stå over for, når regnskabet for kvartalet skal gøres op.

De fleste distributører eller producenter er nemlig på børsen, og en børsnoteret virksomhed skal nå sine kvartalsmål. 

For indfrier virksomheden ikke forventningerne, styrtdykker værdien i selskabet. Det kan betyde, at direktøren ikke får sin bonusser, men værst af alt kan det ende med nogle meget utilfredse aktionærer.

Kvartalsfokus kan derfor i nogle tilfælde være vigtigere end kundetilfredshed. For når producenten eller distributøren ikke sine kvartalsmål, taber vedkommende penge. Mange penge.

3) Større synlighed giver bedre priser

Hvis du øger dit volumen får du større opmærksomhed, og mulighed for at få adgang til de gode ordrer, som kommer fra producenterne.

Det bliver nemlig mere attraktivt for visse distributører eller producenter at sælge produkter til netop din virksomhed, og så kan du få fat i en større del af markedet.

Får du en større markedsandel, kan du muligvis hente bedre priser hjem.

En voluminøs forretning giver altså store fordele, når det kommer til et parameter som tilgængelighed. 

4) Stort lager kan være farligt

Der er en åbenlys sammenhæng mellem volumen og tilgængelighed, da et stort volumen kan betyde bedre produktudbud, især hvis du har et stort lager.

Det er nemt at bestille ting hjem. Det er straks sværere at komme af med dem igen.

Derfor kan et højt volumen også være forbundet med en vis risiko, når lageret skal fyldes op.

Et højt volumen stiller derfor også krav til dine sælgere, der skal arbejde hårdere, når dit volumen bliver forøget.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere