Artikel top billede

Hackere forsøger at afpresse præsident-kandidat

Nu bliver Bitcoins også brugt i en bizar sag om penge-afpresning.

Efter det seneste tyveri af Bitcoins i denne uge har den virtuelle valuta nu igen skabt negative overskrifter i en bizar sag, hvor hackere forsøger at afpresse den republikanske præsident-kandidat Mitt Romney. I en besked på Pastebin hævder hackerne, at de har fået fat i Romneys selvangivelser og andre skatte-dokumenter fra en server hos PriceWaterhouseCoopers.

Hackerne skriver, at de har sendt en krypteret kopi af filerne til alle større medier i USA, og de truer med at sende krypteringsnøglen til medierne den 28. september, medmindre de modtager en million dollar udbetalt i Bitcoins. Herefter vil nøglerne blive slettet, lover hackerne.

Bitcoins er en anonym digital valuta, som er umulig at spore, og derfor er de elektroniske penge også meget velegnet til denne form for transaktioner. Forleden blev der stjålet Bitcoins til en værdi af 1,5 millioner kroner hos BitFloor. Pengene gemmes i en krypteret fil, men ejeren havde gemt ukrypterede nøgler til filen, som tyven fik fat i.

Milliardæren Mitt Romney har været under kritik for at betale en meget lav skat, og hackerne hævder, at dokumenterne indeholder meget interessante oplysninger om årene inden 2010, men det er uklart, om de overhovedet har fået fat i følsomt materiale. Ifølge CNET har Secret Service nu indledt en efterforskning, og PriceWaterhouseCoopers har ikke fundet tegn på indbrud i sine systemer.

Men sagen har allerede haft en overraskende positiv effekt for Bitcoin-systemet. VentureBeat skriver, at det omgående fik værdien af Bitcoins til at stige med 6 pct. over for dollaren.

Både det demokratiske og republikanske partikontor har modtaget pakker med en besked fra hackerne - der har stort set samme ordlyd som meddelelsen på Pastebin - og USB-nøgler, som måske indeholder de krypterede filer. Men uden nøglen er det umuligt at bekræfte, hvad indholdet er.

Kritikere af Bitcoin-systemet frygter netop, at det vil blive brugt til kriminelle formål, fordi transaktionen er helt anonym. Der har været mindst 10 Bitcoin-tyverier i det sidste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere