Artikel top billede

Verdens største domænesælger afviser hacker-angreb

Det var et teknisk uheld og ikke et hacker-angreb, der fik GoDaddy til at gå i sort mandag.

Det amerikanske hosting- og domænefirma GoDaddy afviser nu historien om et stort hacker-angreb mandag. GoDaddy var offline det meste af dagen, og det ramte også mange andre websteder, der ligger hos firmaet. Men det skyldes et teknisk problem og ikke et hacker-angreb, lyder den officielle melding nu.

"Afbrydelsen i vores tjenester blev ikke forårsaget af eksterne påvirkninger. Det var ikke et "hack", og det var ikke et denial of service-angreb," hedder det i en udtalelse fra selskabets midlertidige chef, Scott Wagner, ifølge CNET.

En person med Twitter-navnet @AnonymousOwn2r har ellers påtaget sig ansvaret for det påståede angreb mod GoDaddy, men det bliver altså nu afvist.  

Wagner skriver også, at "ingen kundedata har i været i farezonen på noget tidspunkt, og ingen af vores systemer er blevet kompromitteret."

Men det er stadig uklart, hvor årsagen til det tekniske nedbrud ligger. Wagner giver kun følgende forklaring:

"Vi har konstateteret, at service-afbrydelsen skyldes en serie af interne begivenheder i vores netværk, som har beskadiget routernes data-tabeller".

Helt usædvanligt måtte GoDaddy bede sin største konkurrent VeriSign om at overtage dele af DNS-tjenesten under mandagens nedbrud.

GoDaddy har 45 millioner kunder og bliver normalt regnet for at være det største hosting- og domæne-firma i verden.

I december 2011 blev GoDaddy ramt af en proteststorm for sin støtte til den omstridte amerikanske piratlov SOPA (Stop Online Piracy Act). Tusindvis af domænenavne blev flyttet fra GoDaddy, og firmaet måtte til sidst opgive sin støtte til loven.

Dengang blev GoDaddy beskyldt for at bruge beskidte tricks til at holde på kunderne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere