Artikel top billede

Californien tillader robotbiler

I Californien bliver det nu tilladt at slippe rattet og lade bilen køre selv.

I denne uge kunne guvernør Jerry Brown underskrive en ny lov i Google's hovedkvarter i Mountain View i Californien, som baner vejen for selvkørende robotbiler i den amerikanske forbundsstat. Det skriver Wired. Dermed er Californien den tredje stat i USA, som tillader robotbiler. Den første var Nevada, hvor Google fik licens til sine robotbiler tidligere i år, og Florida har også givet grønt lys til, at robotbiler kan køre i den normale trafik.

Under de nye regler er det tilladt at lade bilen køre selv, men der skal sidde en person bag rattet, som kan gribe ind hvis det bliver nødvendigt. Så ideen om, at man kan lade bilen selv finde en parkeringsplads, og tilkalde den når det bliver nødvendigt, holder ikke helt. Nevada har indført en en rød nummerplade med uendeligheds-symbol (et liggende ottetal), der skal anbringes på robotbilerne.

I Californien skal de lokale trafik-myndigheder nu udarbejde de nødvendige regler, og dette arbejde skal først være afsluttet den 1. januar 2015.

Google er langt fremme med udviklingen af robotbiler, og firmaets flåde har allerede kørt næsten en halv million kilometer uden ulykker. En af Googles ingeniører har brugt en robotbil til at køre frem og tilbage mellem sit hjem i Berkeley og firmaets hovedkvarter i Mountain View. Det har indtil nu krævet en særtilladelse for hver bil. Men nu kommer der altså en generel tilladelse for alle robotbiler, hvis de opfylder bestemte krav.

Både BMW, Volvo, Ford og andre bilproducenter arbejder på systemer, som selv kan køre bilen, men de fungerer typisk kun ved lave hastigheder.

Den store udfordring bliver at overbevise bilisterne om, at det er sikkert at slippe rattet.

"Enhver, som sætter sig bag rattet i en autonom bil, vil være en smule nervøs. Men det går over," sagde guvernøren i forbindelse med underskrivelsen af de nye lov.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere