Artikel top billede

Tech Data bløder: Tocifret millionunderskud i Danmark

Første regnskab efter Tech Datas overtagelse af Rosenmeier Electronics viser, at 1+1 ikke helt giver 2.

Det første regnskab efter det seneste direktørskifte i Tech Datas danske afdeling viser, at krisen har været hård ved den amerikanskejede broadlinedistributør.

Først og fremmest er bundlinien stadig farvet blodrød med et underskud før skat på 23,4 millioner kroner, hvilket dog er en forbedring på 10 millioner i forhold til året før.

Mere alvorlig er omsætningstallene, som ganske vist på papiret er steget fra 1,6 til to milliarder kroner. Men i mellemtiden har Tech Data også overtaget Rosenmeier Electronics, og regner man Rosenmeiers omsætning med, er forretningen reelt skrumpet med 20 procent - fra 2,5 til de nævnte to milliarder kroner.

Rosenmeier tog sit overskud med

I regnskabet skriver Tech Data nuværende country manager Hanne Sjøberg, at der i forbindelse med fusionen med Rosenmeier - under hendes forgænger Jørn Rosenmeier - er lagt et stort arbejde i at trimme forretningen.

"Effekten af de besparelser og optimeringer (...) kunne vi se resultatet af i 2. halvår af regnskabsåret. I det sidste halvår kunne vi se en markant resultatforbedring," hedder det.

En finurlig detalje er, at den nævnte ti millioner kroners forbedring af Tech Datas regnskabsresultat næsten på kronebeløb modsvarer overskuddet fra det sidste selvstændige regnskab i det gamle Rosenmeier Electronics.

Hanne Sjøberg, oplyser til CRN, at hun ikke har lov til at kommentere på tal og udvikling. Samtidig oplyser hun dog, at Tech Data "for regnskabsåret 2011, specielt i første halvdel af året, stadig var belastet af omkostninger relateret til opkøbet af Rosenmeier."

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere